Brussel - 23 januari 2017 -

West-Europa

Frankrijk
Het is droog winterweer met een mix van wolken, mist en zon. In het uiterste zuiden kan een bui voorkomen. De temperatuur ligt rond -1 in Straatsburg, 4 in Parijs en 9-14 graden in het uiterste zuiden aan zee. 's Nachts vriest het op grote schaal, in Parijs wordt het -4 graden en in het noordoosten vriest het streng. Komende dagen blijft het droog en geleidelijk wordt het zonniger en minder koud.

Groot Brittannië
In Engeland is het droog met geregeld zon. Lokaal start de dag mistig. In de loop van de week wordt de neerslagkans in Schotland steeds groter. In Engeland blijft het ook dan droog en rustig winterweer. De temperatuur ligt rond 7 graden in Londen en 10 in Belfast. In de nacht komt het vaak tot vorst. Komend weekend wordt het zachter en wisselvalliger.

Zuid-Europa

Italië
Flinke regen- en onweersbuien trekken over het zuiden en midden van Italië. Het noorden blijft gespaard met volop zon, maar dat betekent ook dat er in de Alpen geen verse sneeuw wordt verwacht. Sneeuwen doet het wel in de bergen in het midden en zuiden van Italië. Komende dagen zullen de buien verdwijnen en is het wisselend bewolkt. In Rome is het een graad of 13.

Portugal
De zon is vaak te zien en soms verschijnen enkele wolkenvelden. Halverwege de week stijgt de kans op buien en in de tweede helft is het wisselvallig. Het vooruitzicht naar het weekend laat droog weer met flinke zonnige perioden zien, maar op lange termijn is het opnieuw wisselvallig. In Lissabon is het op de meeste dagen 15-16 graden en daarbij staat niet zo veel wind.

Spanje
Aan de oostelijke Costa's en op de Balearen komen buien voor. Er valt meestal regen, maar soms is zelfs sneeuw mogelijk! In de rest van het land is het droog en vrij zonnig. Het wordt 7 tot 14 graden. In neerslag is het kouder. Komende dagen wordt het droger, warmer en zonniger. Later in de week trekken vanuit het westen wolkenvelden over het land en daar kan een bui tussen zitten.

Centraal Europa

Duitsland
Het is koud met in het midden en zuiden overdag vorst. In het zuidoosten wordt het niet warmer dan -6 of -7 graden. In het noorden overdag dooi. Vanuit het noorden neemt de bewolking toe de komende dagen is het tijdelijk grijs en koud. Later in de week wordt het wat zonniger en wordt het 4-6 graden in het westen tot -1 graad in het zuidoosten.

Oostenrijk
Plaatselijk start de dag mistig, maar verder is het uitstekend wintersportweer de komende tijd. De middagen verlopen in de bergen zonnig en daardoor kan de temperatuur stijgen tot het vriespunt. In de nachten duikt het kwik overal onder de -10 graden. Zoals het er nu naar uitziet blijft het tot het einde van de maand zonnig en droog.

Zwitserland
In de lager gelegen gebieden komen dagelijks mistbanken voor, maar in de bergen schijnt de zon volop. In de middag komt de temperatuur uit rond het vriespunt en in de nachten vriest het op uitgebreide schaal streng. Zeker tot het komende weekend blijft het weerbeeld droog en zonnig. In skigebied Saas-Fee ligt 20-160 cm sneeuw en in skigebied Davos Klosters Mountains 29-82 cm.

Activiteitenweer Benin

Gezondheidsweer Benin

Het klimaat in Benin

Benin, dat vlak boven de evenaar ligt, heeft een tropisch klimaat. Het zuiden, dat aan de Bocht van Benin grenst, is duidelijk natter dan het noorden. In het noorden duurt het regenseizoen van mei tot oktober. In het zuiden van half maart tot november. Het gebied aan de kust, met de hoofdstad Porto-Novo, is koeler door de matigende invloed van zee. In de warme periode, november tot april, is het daar gemiddeld 32°C. In het uiterste noorden kan het in diezelfde periode 40°C worden. November en december zijn de beste maanden om te reizen.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.