Brussel - 21 september 2017 -

West-Europa

Frankrijk
De komende dagen is het op de meeste plaatsen droog. In het zuiden is er meestal meer ruimte voor de zon dan in de noordelijke helft. In het noorden, midden en oosten komt in de nachten en ochtend lokaal mist voor. In Parijs ligt de middagtemperatuur komend weekend rond 22 graden. In het zuiden liggen de maxima op 23-27 graden. In Bretagne is vandaag en zondag kans op enkele buien.

Groot Brittannië
De wisselvalligheid neemt komende dagen af. Zeker in Engeland ziet de verwachting er droog en zonnig uit. Met dit weekend en begin volgende week maxima van 20 graden in Londen is het heerlijk nazomerweer. Vooral in het noorden en westen van Schotland blijft er kans op regenbuien. Toch is ook daar regelmatig de zon te zien.

Zuid-Europa

Griekenland
In het noordwesten van het land, inclusief de eilanden Corfu en Kefalonia is het buiig bij maxima rond 22 graden. In de rest van het land is het zonnig zomerweer met maxima van 25-30 graden. Vanaf morgen is het ook weer zonnig in het noordwesten. In het weekend is het lekker zomerweer met veel zon en 25-28 graden. Volgende week kan lokaal een bui vormen, maar het blijft zomers.

Italië
Het is heerlijk weer met veel zon en maxima tussen 20 en 25 graden. Op veel plaatsen blijft dit voorlopig zo. In het noorden is er dit weekend wat meer bewolking, maar de buienkans is niet zo groot. Op Sicilië staan zondag enkele buien op het menu.

Kroatië
De komende tijd is het rustig weer met lage neerslagkansen en weinig wind. De maxima liggen rond of net boven de 20 graden. In het algemeen is er in de kustgebieden meer zon dan in het binnenland. Zondag kan lokaal een stapelwolk uitgroeien tot een bui. Volgende week wordt het waarschijnlijk meer wisselvallig.

Portugal
Langs de zuidkust van Portugal blijft het onverminderd zonnig en met maxima rond 25 graden is het warm, maar zeker niet heel heet. Verder naar het noorden wisselen zonnige perioden en wat meer bewolkte dagdelen elkaar af. Het blijft vrijwel overal droog en de temperatuur varieer van circa 22 graden in Porto tot lokaal 31 in het binnenland. Op Madeira is het komende tijd zonnig en dagelijks 25 graden.

Spanje
In grote delen van het land is volop zomer met veel zon en hoge maxima. In Madrid wordt het 26-29 graden. In Sevilla is het nog wat heter met middagtemperaturen rond 32 graden. Het noorden heeft meer wolken en vooral morgen kan in Baskenland en Catalonië soms wat regen vallen. Op de Canarische Eilanden is het zonnig met maxima rond 27 graden. Wel kan het soms flink waaien vanuit het noorden.

Turkije
In de badplaatsen aan de west- en zuidkust is het voorlopig nog volop zomer met veel zon en maxima rond 30 graden. Istanbul heeft tijdelijk wat buien en met circa 23 graden lagere maxima. In het weekend wordt het ook daar weer zonnig en wat warmer.

Centraal Europa

Duitsland
Het is rustig herfstweer met een mix van wolken en zon. Lokaal beginnen de dagen mistig. Zondag is er vooral in Beieren kans op enkele buien. De maxima komen uit tussen 16 graden in het noorden en 20 in het zuidwesten en westen. In Berlijn is het dit weekend 17-18 graden.

Oostenrijk
Het is wisselend bewolkt met in de bergen vaak meer zon dan in het laagland. Met maxima tussen 15 en 18 graden is het in Wenen niet warm voor de tijd van het jaar. Zondag en maandag krijgt de hoofdstad met enkele buien te maken.

Zwitserland
Het is komende tijd droog met vaak veel zon. De dagen beginnen lokaal grijs en de daarvoor gevoelige dalen kan het soms lang duren voordat de zon doorbreekt. In de grote steden zoals Bern, Zürich en Genève liggen de maxima rond 20 graden.

Activiteitenweer Benin

Gezondheidsweer Benin

Het klimaat in Benin

Benin, dat vlak boven de evenaar ligt, heeft een tropisch klimaat. Het zuiden, dat aan de Bocht van Benin grenst, is duidelijk natter dan het noorden. In het noorden duurt het regenseizoen van mei tot oktober. In het zuiden van half maart tot november. Het gebied aan de kust, met de hoofdstad Porto-Novo, is koeler door de matigende invloed van zee. In de warme periode, november tot april, is het daar gemiddeld 32°C. In het uiterste noorden kan het in diezelfde periode 40°C worden. November en december zijn de beste maanden om te reizen.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.