Brussel - 21 februari 2017 -

West-Europa

Frankrijk
Aan de Middellandse Zee is het fraai weer met vaak temperaturen van 17-19 graden. Het blijft droog en het zonnetje is vaak te zien. Verder naar het noordwesten is het meestal grijs met regelmatig regen en vrij veel wind.. Eind van de week komt waarschijnlijk de zon iets vaker tevoorschijn. In Parijs liggen de maxima rond 13 graden, maar op vrijdag is het een stuk frisser.

Groot Brittannië
Het is wisselvallig en bovendien kan het behoorlijk waaien. Regelmatig trekken regengebieden of regenbuien over. In Schotland is de neerslag vaak winters van aard en valt in de Hooglanden sneeuw. Tussendoor breekt soms de zon even door. In Londen ligt de temperatuur rond 14 graden, maar op vrijdag is het met maxima rond 10 graden ineens eens stuk kouder. Gelukkig schijnt dan wel vaker de zon.

Zuid-Europa

Italië
De komende dagen blijft het meestal droog en ook het zonnetje is regelmatig te zien. In Rome wordt het weerbeeld de komende dagen met een 7 tot 9 beoordeeld. Overdag ligt de temperatuur tussen 16 en 18 graden. In Milaan is het enkele graden frisser, maar ook daar krijgt het weerbeeld een cijfer tussen een 7 en 9.

Portugal
De komende dagen is het stalend weer met een uitbundige zon. Neerslag valt er niet en de eerste dagen krijgt het weerbeeld vaak een 10. In Lissabon wordt het in de middag 19 of 20 graden en ook op Madeira is het zonnig met temperaturen rond 20 graden..

Spanje
Het is prima weer in Spanje. Alleen in het zuiden en noordwesten is kans op een bui of wat regen, maar verder is het droog met veel zon. In Sevilla liggen de maxima rond 22 graden. In Madrid wordt het weerbeeld beoordeeld met 8 of 9 en ligt de temperatuur tussen 20 en 23 graden. Volgende week wordt het iets minder warm.

Centraal Europa

Duitsland
Het is wisselvallig met vrij veel bewolking, soms zon en regelmatig neerslag. Het is zacht voor de tijd van het jaar, maar door een stevige wind lijkt het een stuk kouder. Zeker woensdag en donderdag kan het flink regenen en op vrijdag is kans op winterse buien.

Oostenrijk
In de nachten vriest het op de meeste plaatsen licht tot matig. Na een paar zonnige dagen kan vanaf dinsdag kan weer neerslag vallen. Daarbij valt in het noorden beduidend meer dan in het zuiden. In de dalen valt veelal regen of natte sneeuw. In skigebied Kitzbühel & Kirchberg ligt 70-90 cm sneeuw. In skigebied Salzburger Sportwelt (Ski Amadé) ligt 50-100 cm sneeuw.

Zwitserland
Aanvankelijk is het op veel plaatsen zonnig en uitstekend wintersportweer. Overdag dooit het door de zon ook op de pistes, maar dit gaat maar om enkele uren en in de nachten vriest het matig tot streng zodat pistes weer geprepareerd kunnen worden. In de loop van de week neemt de neerslagdreiging toe. Daarbij zal er ten noorden van de hoofdkammen meer vallen dan bijvoorbeeld in het zuiden van Wallis.

Activiteitenweer Benin

Gezondheidsweer Benin

Het klimaat in Benin

Benin, dat vlak boven de evenaar ligt, heeft een tropisch klimaat. Het zuiden, dat aan de Bocht van Benin grenst, is duidelijk natter dan het noorden. In het noorden duurt het regenseizoen van mei tot oktober. In het zuiden van half maart tot november. Het gebied aan de kust, met de hoofdstad Porto-Novo, is koeler door de matigende invloed van zee. In de warme periode, november tot april, is het daar gemiddeld 32°C. In het uiterste noorden kan het in diezelfde periode 40°C worden. November en december zijn de beste maanden om te reizen.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.