Brussel - 29 mei 2017 -

West-Europa

Frankrijk
In het midden en oosten is het warm en droog met 28 tot 33 graden. Over het westen trekken veel wolkenvelden en is het met 19 graden aan de kust en 22 tot 25 graden landinwaarts een stuk koeler. Daarbij is ook kans op enkele regen- en onweersbuien. Komende dagen kunnen juist in het zuiden enkele onweersbuien ontstaan, maar later in de week is het tijdelijk zonnig en droog met in Parijs 26 graden.

Groot Brittannië
Het is licht wisselvallig weer met wolkenvelden, soms zon en enkele buien. De komende dagen neemt de kans op neerslag af en gaat op steeds meer plaatsen de zon schijnen. Later in de week trekken buien over Schotland, maar in Engeland en Wales blijft het droog en vrij zonnig. In het weekend neemt de kans op buien toe. In Londen is het komende tijd 22-24 graden.

Zuid-Europa

Griekenland
Komende dagen kunnen verspreid over het land enkele onweersbuien ontstaan, maar er zijn ook plaatsen waar het droog blijft en de zon schijnt. Woensdag en donderdag worden twee droge en zonnige dagen en dan stijgt de temperatuur naar 25 graden aan zee tot 33 in het binnenland. Vrijdag en in het weekend is kans op een lokale onweersbui, maar verder blijft het zonnig en warm.

Italië
Het is zonnig en warm lenteweer. In Rome is het de komende dagen 29-30 graden en ook op veel andere plaatsen is het tropisch. Aan de kust kan het door een aanlandige wind 22-25 graden worden. Later in de week is in het uiterste noorden kans op een onweersbui. In de rest van het land is het overwegend zonnig en droog.

Kroatië
In de badplaatsen is het vrij zonnig en warm met 25 tot 27 graden. In het binnenland ontstaan stapelwolken, maar het blijft droog met maxima van 28-30 graden. Het zonnige weer houdt nog een aantal dagen aan. Pas aan het eind van de weekend neemt de kans op buien toe.

Portugal
Wolkenvelden trekken over het land. Tussendoor kan de zon schijnen en vooral het noorden van het land maakt kans op een bui. Aan de kust is het 22-24 graden, in het binnenland kan het 28 graden worden. Komende dagen wordt het zonniger en ook iets warmer. Halverwege de week wordt het in Lissabon 28 graden.

Spanje
In het noorden is kans op enkele (onweers)buien. Ook in het oosten kan een bui ontstaan, maar aan de kust blijft het meestal zonnig en droog. In het zuidwesten is het wisselend bewolkt. Het is 20 graden aan de noordkust en 25 tot 28 graden in de rest van het land. Op Mallorca is het met 30 graden warmer. Komende dagen is het zonniger en warmer met aan de kust 26 graden en 32-35 in het binnenland.

Turkije
Dagelijks kunnen enkele lokale regen- en onweersbuien ontstaan. Er zijn ook flinke zonnige perioden. In Alanya is het overwegend droog met veel zon en maxima rond 26 graden. In Istanboel is het 22 graden, maar later in de week wordt het ook daar zomers warm en gaat de zon flink schijnen.

Centraal Europa

Duitsland
Het is erg warm met maxima van 29-31 graden. In het zuidwesten kan het ruim 34 graden worden. Aan de noordkust is het met 19-24 graden een stuk koeler. Vooral in het zuiden is het flink zonnig. De komende dagen kunnen buien ontstaan. Eerst in het hele land, later vooral in het zuiden. Vanaf donderdag wordt het zonniger en tijdelijk droog. Met 19 tot 26 graden is het minder warm.

Oostenrijk
Het is zonnig, droog en warm met op veel plaatsen 27 tot 32 graden. De komende dagen verschijnen in het westen buien en geleidelijk breiden deze uit over het hele land. De temperatuur daalt dan naar 23 tot 26 graden. Later in de week wordt het droog en breekt de zon door, maar in het weekend kunnen opnieuw enkele buien ontstaan.

Zwitserland
Wolkenvelden trekken over het land. Er zijn ook perioden met zon, maar verspreid over het land kunnen enkele buien met onweer ontstaan. Later in de week wordt het tijdelijk wat zonniger en blijft het droog. In het weekend is opnieuw kans op een lokale bui. In Zürich is het 31 graden, maar de komende tijd daalt de temperatuur naar 25 graden.

Noord-Europa

Denemarken
Het is wisselend bewolkt met kans op een paar buien en maxima van 15 tot 22 graden. Later in de week wordt het tijdelijk droog met meer zon. In het weekend kunnen we in toenemende mate buien verwachten. Aan de middagtemperatuur verandert weinig.

Noorwegen
In Oslo is kans op een bui en zijn er wolkenvelden met af en toe zon. De middagtemperatuur ligt rond 22 graden. Dinsdag en woensdag kunnen we in de hoofdstad meer buien verwachten, maar later in de week wordt het overwegend droog en komt de zon vaker tevoorschijn. De temperatuur daalt naar 17 graden.

Zweden
In de centrale delen is het wisselend bewolkt en droog. In Stockholm is het 19 graden. Komende dagen kunnen we in de regio van Götenborg en Stockholm buien verwachten. Later in de week wordt het vooral in het zuidwesten van het land wat zonniger. De hoofdstad blijft kans houden op een enkele bui.

Activiteitenweer Benin

Gezondheidsweer Benin

Het klimaat in Benin

Benin, dat vlak boven de evenaar ligt, heeft een tropisch klimaat. Het zuiden, dat aan de Bocht van Benin grenst, is duidelijk natter dan het noorden. In het noorden duurt het regenseizoen van mei tot oktober. In het zuiden van half maart tot november. Het gebied aan de kust, met de hoofdstad Porto-Novo, is koeler door de matigende invloed van zee. In de warme periode, november tot april, is het daar gemiddeld 32°C. In het uiterste noorden kan het in diezelfde periode 40°C worden. November en december zijn de beste maanden om te reizen.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.