Brussel - 25 oktober 2016 -

West-Europa

Frankrijk
Buien trekken over het Centraal-Massief en het (zuid) oosten van het land. In het noorden en westen schijnt regelmatig de zon, maar in de ochtend kan het op uitgebreide schaal mistig zijn. De komende dagen blijft het droog en in de tweede helft van de week schijnt op meer plaatsen de zon. In het weekend is het in het zuiden zonniger dan in het noorden, maar het blijft droog.

Groot Brittannië
Terwijl het in Schotland en Noord-Ierland af en toe regent blijft het in Engeland de komende tijd overwegend droog. Ook in Wales kan op een enkele dag wat regen vallen. In Londen stijgt de temperatuur naar ruim 16 graden en daarmee is het vrij zacht. Volgende week neemt de kans op regen in Zuidoost-Engeland toe.

Zuid-Europa

Griekenland
Het vrij zonnige weer met in het noorden ook enkele wolkenvelden maakt donderdag plaats voor regen- en onweersbuien. In het zuidoosten schijnt dan nog wel de zon, maar vrijdag kunnen ook daar buien ontstaan. In het weekend volgt een weersverbetering en gaat de zon op veel plaatsen schijnen. Het is dan 17 tot 23 graden.

Italië
In het noorden is het bewolkt met kans op regen en maxima van 17 tot 22 graden. In het zuiden is het zonnig en droog met 23 tot 27 graden. De komende dagen trekken de buien naar de centrale delen en daarna naar het zuiden van het land. Daarbij komt ook onweer voor. In het zuiden daalt de temperatuur later in de week naar 20-22 graden. In het weekend wordt het zonniger en op veel plaatsen droog.

Portugal
Regen- en onweersbuien trekken over het land en daarbij wordt het 19 tot 23 graden. De komende dagen neemt de buiigheid af en gaat de temperatuur flink omhoog. Donderdag kan het in Lissabon 30 graden worden en laat de zon zich regelmatig zien. In het weekend gaat de middagtemperatuur enkele graden oplaag, maar ook dan zijn er zonnige perioden en blijft het droog.

Spanje
Er zijn veel wolkenvelden met verspreid over het land enkele buien. De komende dagen verdwijnen de buien en wordt het geleidelijk zonniger. In Barcelona is het de komende dagen 24 graden en in het het zuiden kan het in het binnenland 28-30 graden worden. Het vooruitzicht naar volgende week laat zonnige perioden zien met in het noordwesten een enkele bui.

Turkije
In het zuiden en westen is het aan de kust flink zonnig. Het noorden heeft naast zon ook te maken met wolkenvelden. Later in de week ontstaan in het westen buien, maar aan de zuidwestkust zal lang niet overal neerslag vallen. In het weekend trekt de neerslag naar het oosten van het land. In Side daalt de temperatuur van 28 naar 24 graden.

Centraal Europa

Duitsland
In het zuiden en zuidoosten is het bewolkt en regenachtig. In de rest van het land is het droog met wolkenvelden en in het noorden wat zon en in de ochtend regionaal mist. Later in de week wordt het in het zuiden droog en breekt de zon weer door. De noordelijke helft heeft juist dan met meer bewolking te maken en daar kan plaatselijk een beetje regen vallen.

Oostenrijk
Het is wisselvallig met wolkenvelden en buien. Later in de week wordt het droog en breekt in het westen de zon door. In het weekend zal ook in de oostelijke helft vaker de zon schijnen, maar ook dan is er in Wenen meer bewolking dan zon. In Wenen ligt de middagtemperatuur tussen 12 en 16 graden.

Zwitserland
Het is bewolkt en op veel plaatsen zijn er perioden met regen. Gelukkig wordt het later in de week droog en komt de zon dan weer tevoorschijn. Regionaal in het wel mistig zijn en soms lost de mist pas rond het middaguur op. In Basel daalt de temperatuur van 14 naar 12 graden. In Lugano wordt het met 17 graden juist warmer.

Activiteitenweer Benin

Gezondheidsweer Benin

Het klimaat in Benin

Benin, dat vlak boven de evenaar ligt, heeft een tropisch klimaat. Het zuiden, dat aan de Bocht van Benin grenst, is duidelijk natter dan het noorden. In het noorden duurt het regenseizoen van mei tot oktober. In het zuiden van half maart tot november. Het gebied aan de kust, met de hoofdstad Porto-Novo, is koeler door de matigende invloed van zee. In de warme periode, november tot april, is het daar gemiddeld 32°C. In het uiterste noorden kan het in diezelfde periode 40°C worden. November en december zijn de beste maanden om te reizen.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.