Brussel - 7 december 2016 -

West-Europa

Frankrijk
Op de meeste plaatsen blijft het komende dagen droog. In het zuiden van het land is het vaak vrij zonnig met maxima rond 16 graden. In de rest van het land is het veelal grijs met lage bewolking en mist. In Bretagne wordt het een graad of 13, in Straatburg ligt het kwik rond het vriespunt. In de bergen is het zonnig en daar waar voldoende sneeuw ligt kan uitstekend geskied worden.

Groot Brittannië
Het is vrij zacht met maxima van 7 graden in Schotland tot 13 in het zuiden van Engeland. In Schotland en Noord-Ierland kan wat regen vallen, maar in Engeland en Wales blijft het droog. Wel komt veel lage bewolking en mist voor. Later in de week kan ook in Engeland af en toe regen vallen. Het blijft zacht met maxima van zelfs 14 graden op vrijdag in Londen.

Zuid-Europa

Italië
In het noorden van het land is het, op lokale mistbanken na, vrij zonnig. In het zuiden van het land komen stevige buien voor. Met name op Sicilië en in de voet van de laars kan het flink doorplenzen. Eind van de week wordt het ook in het zuiden weer droog. De maxima variëren van 18 graden op Sicilië tot 6 graden in Milaan. In de Alpen is het nog wat kouder, maar wel volop zonnig.

Portugal
Het is rustig en droog weer. Soms is het zonnig, maar vaak is er bewolking en verlopen delen van de dag mistig. De maxima liggen tussen 12 graden in het noorden en 20 in het zuiden. Op Madeira is het wisselend bewolkt en logt de middagtemperatuur rond 22 graden. Vrijdag en zaterdag staan buien op het programma.

Spanje
Vooral in het oosten komt lokaal nog een bui voor. Verder is het rustig weer met soms zon, maar ook veel bewolking en plaatselijk hardnekkige mist. Aan de Costa's wordt het 's middags een graad of 20. In het binnenland is het wat kouder, zeker daar waar mist hangt. Op de Canarische Eilanden is het overwegend zonnig en ligt de middagtemperatuur rond 24 graden.

Centraal Europa

Duitsland
Het is rustig winterweer met soms zon, maar op veel plekken ook vaak lage bewolking en mist. Komende dagen wordt het vanuit het westen geleidelijk zachter. Vanaf vrijdag wordt het op veel plekken een graad of 10. Daarbij neemt ook de kans op regen toe. In het noorden valt meer regen dan in het zuiden van het land.

Oostenrijk
Het is de komende dagen prachtig weer op de pistes met veel zon. Het weerbeeld krijgt dan ook vaak een 9 of 10. Er valt geen sneeuw, maar doordat het in de nachten goed vriest kunnen sneeuwkanonnen zorgen voor een fraaie laat sneeuw op de pistes. Later in de week wordt het waarschijnlijk zachter, wat in lager gelegen gebieden de sneeuwkwaliteit niet ten goede komt.

Zwitserland
De skigebieden kunnen de komende dagen rekenen op een uitbundige zon. Er valt geen sneeuw, maar door vorst in de nachten kunnen sneeuwkanonnen de pistes met een goede laag sneeuw bedekken. Op de pistes is het daarom ook optimaal genieten. Later in de week gaat de temperatuur omhoog en kan zeker in lager gelegen gebieden de sneeuwkwaliteit worden aangetast.

Activiteitenweer Benin

Gezondheidsweer Benin

Het klimaat in Benin

Benin, dat vlak boven de evenaar ligt, heeft een tropisch klimaat. Het zuiden, dat aan de Bocht van Benin grenst, is duidelijk natter dan het noorden. In het noorden duurt het regenseizoen van mei tot oktober. In het zuiden van half maart tot november. Het gebied aan de kust, met de hoofdstad Porto-Novo, is koeler door de matigende invloed van zee. In de warme periode, november tot april, is het daar gemiddeld 32°C. In het uiterste noorden kan het in diezelfde periode 40°C worden. November en december zijn de beste maanden om te reizen.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.