Brussel - 24 juni 2017 -

West-Europa

Frankrijk
Het is wisselend bewolkt, maar warm zomerweer. In Parijs wordt het 25-27 graden. In het zuiden is het nog wat warmer en aan de Franse Rivièra kan het zelfs 35 graden worden. Daar is ook de zon het vaakst te zien. Na het weekend neemt de kans op buien fors toe. Bij deze buien kan het flink regenen en ook onweren. Aan het eind van de week ligt het kwik rond 20 graden.

Groot Brittannië
In Schotland is het wisselvallig met vooral aan de westkust flink wat buien. Het wordt 14-18 graden aan de kust en 4-6 in de Highlands. In Engeland is het beter weer met af en toe zon en slechts een kleine kans op regen. In Londen wordt het circa 22 graden. Wel staat er flink wat wind. Na het weekend wordt het in het hele land nat met veel buien en weinig zon. De maxima komen uit op 17-19 graden.

Zuid-Europa

Griekenland
Het is prima zomerweer met veel zon en tropische maxima. Op de eilanden wordt het 31-34 graden en in Athene zelfs 36. In de bergen is dagelijks kans op een bui. Vanaf woensdag neemt de buienkans overal af en wordt het zonovergoten. Het kwik loopt op naar 38 graden in het binnenland, 34-37 aan de kust en circa 33 op de eilanden.

Italië
Het is mooi zomerweer met veel zon en een paar stapelwolken. In Rome loopt het kwik op naar circa 34 graden en ook aan de kust is het met 30-33 graden tropisch. In de Alpen en Apennijnen is elke middag kans op een buitje. Na het weekend neemt in het noorden de kans op stevige onweersbuien fors toe. In de rest van het land blijft het op en top zomer met vrij veel zon en tropische maxima.

Kroatië
Het is heet, maar onstabiel zomerweer. De middagtemperatuur stijgt naar 30-34 graden. Het hele weekend is kans op onweersbuien, waarbij zondag de stevigste buien ontstaan. Tussen de buien door schijnt de zon geregeld. Na het weekend wordt het opnieuw prachtig zomerweer. Er is een mix van zon en stapelwolken en het wordt circa 32 graden aan de kust. Na donderdag neemt de kans op onweer opnieuw toe.

Portugal
Het is wisselend bewolkt met vooral op zondag stevige buien. Aan de zuidkust is de buienkans kleiner en is de zon vaker te zien. Het wordt 28 graden in Lissabon tot 32 in Faro. Begin komende week neemt de neerslagkans af en is overal meer ruimte voor de zon. Met 25-28 graden is het een stuk minder warm dan de afgelopen tijd. Op Madeira is het wisselend bewolkt en met circa 25 gaden prima weer.

Spanje
Er is een afwisseling van wolkenvelden en zon. Lokaal valt een bui. Zondag is de kans op buien groter en kan het van tijd tot tijd flink regenen en onweren. Tussen de buien door schijnt de zon en met middagtemperaturen van 35 graden in Madrid tot 41 in Sevilla is het bloedheet. Na het weekend keert mooi zomerweer terug met veel zon en maxima van 29-33 graden. In het noorden is dagelijks kans op buien.

Turkije
Het is heet en zonnig zomerweer. Aan de west- en zuidkust stijgt het kwik naar 36-38 graden. Ook in Istanbul is flink wat zon en is het met circa 32 graden tropisch. Komende dagen blijft het zonovergoten en zeer warm zomerweer. In het zuiden kan het kwik lokaal tot 40 graden stijgen. De kans op neerslag is klein.

Centraal Europa

Duitsland
In Zuid-Duitsland is het prachtig zomerweer met veel zon en enkele stapelwolken. Het wordt 26-29 graden. Aan de noordkant van de Alpen is kans op een bui. In het noorden komen veel meer buien voor en daar is het ook overwegend bewolkt. In Berlijn wordt het circa 23 graden. Vanaf dinsdag kan het hele land zich opmaken voor wisselvallig weer met fikse buien. Met 23-28 graden is het vrij warm.

Oostenrijk
In de Alpen is het wisselvallig met dagelijks buien. Het wordt 25-30 graden en daarmee is het broeierig warm. In Wenen is de buienkans kleiner en met 30-33 graden is het daar behoorlijk heet. Maandag lijkt een prachtige zomerdag te worden met nauwelijks buien en veel zon. De maxima liggen rond 30 graden. Na maandag neemt de kans op onweersbuien flink toe en is het met 21-23 graden een stuk koeler.

Zwitserland
Er is een afwisseling van zonnige perioden en wolkenvelden. Het wordt 26 graden in Bern tot 29 in Basel. In de Alpen is een kleine kans op een bui. Maandag is de zon vaker te zien en wordt het lekker weer. De dagen daarna neemt de buienkans fors toe en is de zon juist weinig te zien. Van tijd tot tijd kan het flink doorplenzen en ook stevig onweren. Aan het eind van de week wordt het 19-21 graden.

Noord-Europa

Denemarken
Het is licht wisselvallig met zonnige perioden, wolkenvelden en enkele buien. Het wordt 16 graden in Noord-Jutland tot 19 in Kopenhagen. De westenwind is aan de westkust zelfs hard (7Bft.). Na het weekend neemt de buiigheid flink toe en is ook minder ruimte voor de zon. De middagtemperatuur komt uit rond 19 graden. Wel lijkt het minder hard te gaan waaien.

Noorwegen
Buien en droge momenten wisselen elkaar af, maar met 15-19 graden is het niet koud. Begin komende week wordt het in het zuiden tijdelijk droog en overwegend zonnig. In Oslo stijgt het kwik naar 21 graden. Vanaf woensdag neemt in het zuiden de buiigheid opnieuw toe. In het noorden is het juist mooi weer met nauwelijks neerslag, zon en stapelwolken. Het wordt 13-20 graden.

Zweden
In het noorden zijn perioden met regen en is weinig ruimte voor de zon. In het zuiden is de zon vaker te zien en is het op een enkele bui na droog. In Stockholm wordt het circa 20 graden. Vanaf woensdag wordt het in het hele land wisselvallig met geregeld buien. Bij een temperatuur van 20 graden is het zeker niet koud.

Activiteitenweer Benin

Gezondheidsweer Benin

Het klimaat in Benin

Benin, dat vlak boven de evenaar ligt, heeft een tropisch klimaat. Het zuiden, dat aan de Bocht van Benin grenst, is duidelijk natter dan het noorden. In het noorden duurt het regenseizoen van mei tot oktober. In het zuiden van half maart tot november. Het gebied aan de kust, met de hoofdstad Porto-Novo, is koeler door de matigende invloed van zee. In de warme periode, november tot april, is het daar gemiddeld 32°C. In het uiterste noorden kan het in diezelfde periode 40°C worden. November en december zijn de beste maanden om te reizen.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.