Brussel - 30 maart 2017 -

West-Europa

Frankrijk
Aanvankelijk is het nog zonnig en warm lenteweer met in het zuiden lokaal maxima van 25 graden. Vanuit het westen neemt de buienkans toe en vooral zaterdag wordt een buiige dag. In Parijs ligt de middagtemperatuur komend weekend rond 16 graden. Volgende week is het droog en vrij zonnig. Ook wordt het waarschijnlijk weer een paar graden warmer.

Groot Brittannië
Met een stevige zuidenwind wordt vrij zachte lucht aangevoerd. In Londen ligt de middagtemperatuur aanvankelijk rond 20 graden. Komende dagen wordt het iets koeler. Wel is het meest droog met regelmatig zon. In Schotland en Wales is het beduidend wisselvalliger.

Zuid-Europa

Griekenland
De eerste dagen staan enkele buien op het programma, vooral voor de Peloponnesos en de eilanden in het zuiden en oosten. Vanaf het weekend is het overal meest droog en vrij zonnig. De maxima liggen tussen 16 en 21 graden. Boven de Egeïsche Zee staat 's middags vaak een stevige noord(west)enwind. Begin volgende week staan weer enkele buien op het menu.

Italië
Het is zonnig lenteweer met lokaal zelfs al zomerse temperaturen. Aan zee liggen de maxima rond 20 graden, maar in het binnenland van Toscane en op de Po-vlakte kan het lokaal 25-26 graden worden. In het weekend neemt vanuit het noordwesten de buienkans toe. Zondag worden fikse buien verwacht op Sardinië en Sicilië. In de loop van volgende week keert het zonnige lenteweer waarschijnlijk terug.

Portugal
Op het vasteland zien we komende dagen vrij veel bewolking en vooral in het noorden kan soms een bui voorkomen. De maxima variëren van 16 graden in Porto tot 20 aan de zuidkust. Op Madeira is het komende tijd 's middags circa 22 graden. Daarbij is het meestal volop zonnig.

Spanje
Het is licht wisselvallig met vooral in de noordelijke delen van het land enkele buien. In het zuiden is het vrij zonnig met langs de zuidkust maxima van 20-24 graden. In de loop van het weekend breidt het zonnige weer noordwaarts uit en wordt het iets warmer. Op de Canarische Eilanden is het volop zonnig en dagelijks 25-28 graden. Wel waait lokaal een krachtige noord(oost)enwind.

Turkije
Vooral langs de zuidkust komen de eerste dagen fikse regen- en onweersbuien tot ontwikkeling. Tussen de buien door wordt het circa 20 graden. Vanuit het westen neemt de buiigheid af en vanaf zondag is het op de meeste plekken prima lenteweer met veel zon. In Antalya wordt het dan 21 graden, in Istanbul 15.

Centraal Europa

Duitsland
Het is vrij warm voor de tijd van het jaar met de eerste dagen op veel plekken maxima van 0 graden of meer. Zaterdag wordt het in Berlijn met veel zon nog 23 graden, maar in het westen verloopt deze dag al buiig. Zondag komen in het hele land enkele buien voor. Volgende week wordt het weer overwegend droog lenteweer met zon en maxima van 14-19 graden.

Oostenrijk
Het is overwegend droog lenteweer met vaak veel zon. Komende dagen wordt het in Wenen 20-22 graden. Volgende week is het met 17-19 graden iets koeler, maar nog altijd prima lenteweer.

Zwitserland
Het is zonnig lenteweer met in de grote steden maxima van 20-23 graden. In het weekend staan een paar buien op het programma, vooral voor het westen en noorden van het land. Vanaf maandag is het weer zonnig lenteweer, maar met circa 16 graden in Bern is het wat minder warm dan de komende dagen.

Activiteitenweer Benin

Gezondheidsweer Benin

Het klimaat in Benin

Benin, dat vlak boven de evenaar ligt, heeft een tropisch klimaat. Het zuiden, dat aan de Bocht van Benin grenst, is duidelijk natter dan het noorden. In het noorden duurt het regenseizoen van mei tot oktober. In het zuiden van half maart tot november. Het gebied aan de kust, met de hoofdstad Porto-Novo, is koeler door de matigende invloed van zee. In de warme periode, november tot april, is het daar gemiddeld 32°C. In het uiterste noorden kan het in diezelfde periode 40°C worden. November en december zijn de beste maanden om te reizen.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.