Brussel - 19 augustus 2017 -

West-Europa

Frankrijk
Het is komende dagen heerlijk zomerweer in Frankrijk. Zonnig en tropisch warme omstandigheden breiden zich vanuit het zuiden uit naar het midden van het land. Op grote schaal wordt het 30-33 graden. In het noorden wordt het uiteindelijk een graad of 25. De eerste dagen komt daar nog veel bewolking voor en valt lokaal soms een beetje regen. Later in de week stijgt de kans op een onweersbui.

Groot Brittannië
Het is en blijft wisselvallig op de Britse eilanden door de nabijheid van lagedrukgebieden. De invloed van deze depressies laat zich vrijwel dagelijks gelden in Noord-Ierland en Schotland. Engeland en Wales profiteren vaak van uitlopers van hogedrukgebieden. Het is daardoor meestal droog met flink wat ruimte voor de zon. In Zuid-Engeland kan het dinsdag zomers warm worden met maxima rond 25 graden!

Zuid-Europa

Griekenland
De zon domineert het weerbeeld. De maxima liggen dit weekend tussen 30 en 36 graden. Na het weekend stroomt wat minder warme lucht vanuit het noorden het land binnen. Dit gaat vooral op het vasteland gepaard met enkele onweersbuien. In de meeste vakantieoorden is alleen een temperatuurdaling op te merken. De maxima liggen vanaf dinsdag op 27-31 graden. Later in de week wordt het weer iets warmer.

Italië
Vandaag zijn in het noorden, en dan vooral in het noordoosten, enkele stevige onweersbuien actief. Voor o.a. de regio van het Gardameer en Venetië wordt gewaarschuwd voor extreem weer. Morgen vallen vooral aan de Adriatische kust enkele lokale regen- en onweersbuien. Vanaf maandag is het overal weer (vrij) zonnig bij aangename middagtemperaturen van 25 tot 32 graden.

Kroatië
Regen- en onweersbuien verdrijven dit weekend de tropische warmte. Daarna breekt een heerlijke zomerperiode aan. Het is dag na dag (vrij) zonnig. Met maxima van 26-28 graden is het aan de kust uitstekend strandweer. Ook in het binnenland is het aangenaam bij maxima rond 25 graden. Dat zijn temperaturen waarbij je ook prima sportieve activiteiten kan ondernemen. Later in de week wordt het iets warmer.

Portugal
Het blijft hoogzomers in Portugal. Aan zee liggen de maxima meestal tussen 28 en 34 graden en in het binnenland tussen 34 en 40 graden. De hoogste temperaturen worden behaald aan de grens met Spanje. De zon heeft op de meeste dagen vrij spel, maar soms trekken velden sluierbewolking over en is de lucht niet strakblauw. Aan de zuidkust drijft de eerste dagen soms ook wat lage bewolking binnen vanaf zee.

Spanje
Voor zon en aangename tropische temperaturen van circa 30 graden ben je aan de costa's en op Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera aan het juiste adres. Wie temperaturen van 35-40 graden wil ervaren kan afreizen naar het Spaanse binnenland. Aan de noordkust en in de Pyreneeën wordt het een graad of 22 en trekken regelmatig wolkenvelden over. Ook is een enkele bui daar niet uitgesloten.

Turkije
Het vakantieweer in Turkije ziet er prima uit. Het is zonnig en met maxima rond 30 graden niet al te heet. Aan de Turkse zuidkust valt een enkele bui maandag niet uit te sluiten, maar de neerslagkans is klein. In het noorden wordt het dinsdag en woensdag tijdelijk koeler met maxima van circa 25 graden. In steden als Istanboel moet ook rekening gehouden worden met een enkele regen- of onweersbui.

Centraal Europa

Duitsland
Na een wisselvallig weekend knapt het weer op. Vooral in het zuiden wordt het fraai zomerweer met veel zonneschijn en maxima rond 25 graden. De noordelijke helft van het land ziet meer bewolking bij temperaturen van 18-23 graden en een lokale bui behoort ook tot de mogelijkheden. Droge perioden zullen echter overheersen. Later in de week neemt de kans op een bui geleidelijk toe.

Oostenrijk
Hou vandaag rekening met felle onweersbuien. Plaatselijk kan het flink spoken en valt veel regen in korte tijd. Hou de lokale waarschuwingen goed in de gaten! Na regen komt zonneschijn. Zondag zijn er ook nog stapelwolken en valt een lokale bui. Daarna is het een aantal dagen droog en zonovergoten zomerweer met aangename temperaturen van 20-25 graden. Eind van de week neemt de buienkans weer toe.

Zwitserland
Vooral het oosten heeft vandaag nog te maken met stevige regen- en onweersbuien. Hierdoor kan wateroverlast voorkomen of nog ontstaan. Vanaf morgen is het fantastisch zomerweer met veel zon en maxima van 20-25 graden. Dinsdag pakken de temperaturen nog wat hoger uit met in steden als Genève en Basel 26-28 graden. Vanaf donderdag is er weer kans op enkele regen- of onweersbuien.

Noord-Europa

Denemarken
Het wordt na het weekend minder wisselvallig. Van stabiel zonnig en zomers warm zomerweer is ook dan geen sprake, maar droge perioden krijgen wel de overhand en de zon gaat vaker schijnen. Soms passeert een enkele bui of een regenzone. De temperaturen gaan geleidelijk ook iets omhoog. Vanaf woensdag wordt het op veel plaatsen weer 20 graden.

Noorwegen
In Noorwegen knapt het weer na het weekend geleidelijk op. Een lagedrukgebied maakt plaats voor een hogedrukgebied. Hierdoor neemt de neerslagkans af en zal de zon vaker te zien zijn. In zuidelijk steden, zoals Oslo warmt het op naar 18-20 graden. In het hoge noorden steekt een frisse wind op en wordt het vanaf dinsdag slechts 8-10 graden!

Zweden
Het is eerst nog sterk wisselvallig met flinke buien en neerslagzones die over het land trekken. Vanaf maandag verbeteren de weercondities. Een enkele bui en een kortdurende passage van een regenzone blijven mogelijk, maar het grootste deel van de tijd is het droog en de zon gaat ook vaker schijnen. In het noorden dalen de maxima naar 12 graden, terwijl ze in het zuiden stijgen naar 20 graden.

Activiteitenweer Benin

Gezondheidsweer Benin

Het klimaat in Benin

Benin, dat vlak boven de evenaar ligt, heeft een tropisch klimaat. Het zuiden, dat aan de Bocht van Benin grenst, is duidelijk natter dan het noorden. In het noorden duurt het regenseizoen van mei tot oktober. In het zuiden van half maart tot november. Het gebied aan de kust, met de hoofdstad Porto-Novo, is koeler door de matigende invloed van zee. In de warme periode, november tot april, is het daar gemiddeld 32°C. In het uiterste noorden kan het in diezelfde periode 40°C worden. November en december zijn de beste maanden om te reizen.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.