Brussel - 30 september 2016 -

West-Europa

Frankrijk
In het noorden komt vrij veel bewolking voor en kan regen vallen. In het zuiden is het droger en schijnt de zon vaak. Het is 18 graden aan de westkust tot 26 in het zuiden. Gedurende het weekend wordt het ook in het noorden droger en een stuk zonniger.

Groot Brittannië
Er trekken geregeld buien over de Britse Eilanden, maar het is ook vaak droog met wat zonneschijn. In de loop van het weekend wordt het droger en kan de zon zich wat langer tonen. Na het weekend concentreren de buien zich voornamelijk in Ierland en Schotland en is het in Engeland vaker droog.

Zuid-Europa

Griekenland
Het is fantastisch vakantieweer in Griekenland. Het is zonovergoten en warm met temperaturen tussen 25 en 30 graden. Na het weekend neemt vanuit het noordwesten de bewolking en kans op buien toe.

Italië
We nemen afscheid van het droge en flink zonnige weer. De bewolking neemt toe en bovendien stijgt de kans op regen. In het binnenland is het wel met een graad of 25 zomers warm. Na het weekend wordt het droger en zonniger.

Kroatië
De komende dagen is het vrij zonnig met 23 tot 25 graden. In de loop van het weekend neemt de bewolking toe en stijgt de kans op buien. Volgende week trekken de buien weer weg en zijn gaat de zon vaker schijnen. Aan de temperatuur verandert weinig.

Portugal
De zon is de komende dagen vaak te zien en het blijft droog. In het binnenland kan de temperatuur stijgen naar 28-30 graden. Aan de kust is het vaak iets minder warm. Gedurende het weekend gaat de temperatuur iets naar beneden. Het ziet er naar uit dat het ook volgende week vrij zonnig en droog blijft.

Spanje
De zon schijnt in grote delen van het land en met 28 tot 33 is het in het binnenland flink warm. Aan de Costa's en op de Balearen is het met 26-29 graden iets minder warm. Hier kunnen enkele regen- en onweersbuien ontstaan. Ook in het noorden is kans op een bui. Daar is het met een graad of 20 relatief koel.

Turkije
Het is de komende dagen zonnig en droog. In de Turkse badplaatsen stijgt de temperatuur over de 30 graden. In de steden zoals Antalya en Istanboel komt de temperatuur wat lager uit.

Centraal Europa

Duitsland
In het zuiden is het eerst nog zonnig bij zomerse temperaturen, terwijl in het noorden meer bewolking aanwezig is en kans is op regen. Dit weekend neemt overal de kans op regen toe en gaat de temperatuur ook in het zuiden omlaag. Na het weekend valt er weinig regen en laat de zon zich vaker zien.

Oostenrijk
Vanuit het westen rukt de bewolking met kans op regen op en verdrijft het zonnige weer. Zomerse temperaturen worden gedurende het weekend vervangen door een graad of 17. Eind van het weekend kan het flink regenen en volgende week knapt het weerbeeld langzaam op.

Zwitserland
De zon krijgt het door oprukkende bewolking steeds moeilijker zich te tonen. In het weekend overheerst de bewolking en valt er soms flink wat regen. Volgende week knapt het weerbeeld op en blijft het droog met ook zonneschijn.

Activiteitenweer Benin

Gezondheidsweer Benin

Het klimaat in Benin

Benin, dat vlak boven de evenaar ligt, heeft een tropisch klimaat. Het zuiden, dat aan de Bocht van Benin grenst, is duidelijk natter dan het noorden. In het noorden duurt het regenseizoen van mei tot oktober. In het zuiden van half maart tot november. Het gebied aan de kust, met de hoofdstad Porto-Novo, is koeler door de matigende invloed van zee. In de warme periode, november tot april, is het daar gemiddeld 32°C. In het uiterste noorden kan het in diezelfde periode 40°C worden. November en december zijn de beste maanden om te reizen.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.