Brussel - 22 juli 2017 -

West-Europa

Frankrijk
Het is komende week wisselvallig in Frankrijk. Vooral in het westen en noordwesten is het vrij koel en buiig zomerweer. Ook het midden, noordoosten en de Alpen krijgen regelmatig te maken met buien en het wordt minder warm. In het zuiden is het meestal droog met veel ruimte voor de zon en maxima van 27-30 graden. Toch valt dit weekend ook daar lokaal een regen- of onweersbui.

Groot Brittannië
Lagedrukgebieden tollen komende week rond boven de Britse Eilanden. Dat resulteert in wisselvallig weer met veel buien en vrij lage temperaturen voor de tijd van het jaar. Alleen in het midden, oosten en zuiden van Engeland wordt de 20 graden nog net gehaald. Elders op de Britse eilanden is het een graad of 17. Maandag en dinsdag vormen een uitzondering met tijdelijk droog, vrij zonnig en warm weer.

Zuid-Europa

Griekenland
Voor zon en hitte ben je in Griekenland ook komende week aan het juiste adres. Op het vasteland lopen de temperaturen in steden, zoals Athene, op naar 38 graden. Ook op de eilanden is het warm met maxima van 30-34 graden. Door het hete en droge weer is de kans op natuurbranden groot. Tweede helft volgende week stijgt, vooral op het vasteland, de kans op enkele stevige onweersbuien.

Italië
De zomer zit stevig in het zadel in Italië. Het is zonnig en heet met tropische temperaturen van 30-35 graden. Ook in de bergen is het warm met 20-30 graden. In de Alpen, en dan vooral in de Dolomieten, mondt de warmte soms uit in stevige onweersbuien. De eerste dagen na het weekend kan ook in het midden en zuiden een lokaal warmteonweer losbarsten. Daarna wordt het weer droog en zeer zonnig.

Kroatië
De zon schijnt komende tijd uitbundig en het is tropisch warm met maxima van 30-35 graden. In de bergen is een plaatselijk warmteonweer niet onmogelijk, maar verreweg de meeste plaatsen houden het dit weekend droog. Begin van de week ontstaan op grote schaal regen- en onweersbuien. Vanaf woensdag neemt de buienkans weer af en keert het zonovergoten weer terug.

Portugal
Onder zeer zonnige condities wordt het komende tijd steeds warmer in Portugal. De maximumtemperatuur loopt op naar een graad of 32 in Lissabon en 29-31 graden aan de zuidkust. Landinwaarts in de Algarve wordt het makkelijk 35 graden en in het binnenland (bijvoorbeeld Évora) wordt het dinsdag lokaal zelfs bijna 40 graden. Later in de week wordt het een paar graden minder heet.

Spanje
De zon beschijnt het Spaanse land en aan de costa's, maar ook op de Balearen (Mallorca, Menorca, Ibiza), is het met maxima rond 30 graden heerlijk toeven. Er waait een verkoelende zeewind. In het binnenland wordt het steeds warmer met woensdag in Madrid maxima van 35 graden en aan de Portugese grens kan het 40 graden worden! In het noorden trekken soms wolken en enkele buien over bij 25-30 graden.

Turkije
Het is hoogzomers in Turkije. Tropische temperaturen worden in vrijwel het hele land behaald. Alleen aan de Zwarte Zee is het met 26-28 graden minder warm. Aan de zuidkust is het heet met maxima die oplopen tot tegen 40 graden. Aan het zonnige en hete weer verandert komende week weinig. Tweede helft volgende week kan in het westen wel een lokaal warmteonweer losbarsten.

Centraal Europa

Duitsland
De zomer raakt het spoor bijster in Duitsland. Regen- en onweersbuien domineren ook dit weekend het weerbeeld. Daarbij is kans op hagel, veel regen in korte tijd en (zware) windstoten. Maandag tot woensdag is het met maxima van 18-22 graden fris voor de tijd van het jaar en vallen dagelijks stevige buien. Eind van de week wordt het weer iets warmer, maar het blijft buiig.

Oostenrijk
Vakantiegangers in Oostenrijk moeten zich instellen op een aantal zeer wisselvallige dagen. Van tijd tot tijd kunnen stevige regen- en onweersbuien vallen en het wordt minder warm. De tropische temperaturen worden dit weekend naar het zuiden verdreven. Maandag en dinsdag valt erg veel regen en is het fris met in de dalen maxima tussen 16 en 22 graden. Daarna knapt het weer geleidelijk op.

Zwitserland
Dit weekend is er een mix van zon, stapelwolken en enkele regen- en onweersbuien. Deze buien verdrijven de warmte. Maandag en dinsdag trekken flinke plensbuien over het land en is het fris voor de tijd van het jaar met maxima van slechts 15-20 graden. De zomerdip is woensdag voorbij. Vanaf dan wordt het weer 20-25 graden en is het licht wisselvallig met wolken, zon en soms nog een bui.

Noord-Europa

Denemarken
De zomer raakt in het slop. Buien weten Denemarken komende tijd goed te vinden en de middagtemperatuur gaat omlaag naar een graad of 20. Het wisselvallige weer lijkt de rest van de maand aan te houden. Voor vakantievierder is het dus zaak de weerberichten goed in de gaten te houden en de droge en zonnige dagdelen die er zeker ook zijn te benutten.

Noorwegen
In het noorden van Noorwegen blijft het vrij zonnig en warm met maxima van 20-26 graden. In het midden en zuiden is het wisselvallig. Droge dagen met flink wat zon worden afgewisseld met buiige dagen. Soms kan het flink plenzen. Het ziet er naar uit dat er de rest van de maand weinig verandert aan het weerbeeld. Wie de zomer zoekt kan dus terecht in het hoge noorden.

Zweden
Het fraaie zomerweer maakt plaats voor wisselvalligheid. Buien gaan het weerbeeld domineren, maar tussendoor zijn ook nog regelmatig fraaie perioden of zelfs geheel mooie dagdelen te verwachten. De temperatuur komt komende week in het hele land uit tussen 18 en 22 graden. De hoeveelheid zon bepaalt hoe warm het precies wordt. Het wisselvallige weer lijkt de rest van de maand aan te houden.

Activiteitenweer Benin

Gezondheidsweer Benin

Het klimaat in Benin

Benin, dat vlak boven de evenaar ligt, heeft een tropisch klimaat. Het zuiden, dat aan de Bocht van Benin grenst, is duidelijk natter dan het noorden. In het noorden duurt het regenseizoen van mei tot oktober. In het zuiden van half maart tot november. Het gebied aan de kust, met de hoofdstad Porto-Novo, is koeler door de matigende invloed van zee. In de warme periode, november tot april, is het daar gemiddeld 32°C. In het uiterste noorden kan het in diezelfde periode 40°C worden. November en december zijn de beste maanden om te reizen.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.