Barvaux

De pollenverwachting lees je zo

Geen pollen
Redelijk veel pollen
Weinig pollen
Veel pollen

vandaag

 
/ 15°

morgen

 
/ 15°

Hooikoorts weersverwachting

Voorlopig weinig hooikoortsklachten

Het is licht wisselvallig met wolkenvelden, soms zon en enkele buien. Over het algemeen komt maar weinig pollen in de lucht. Lokaal kunnen grassen lichte overlast veroorzaken wanneer later in de week de temperatuur iets omhoog gaat. Op plaatsen waar de ambrosia voorkomt is het kans op hooikoortsklachten het grootst.

Het is wisselvallig weer met wolkenvelden, af en toe zon en vooral in de middag en aan het begin van de avond verspreid over het land enkele buien. Over het algemeen komt maar weinig pollen in de lucht terecht, ook omdat het iets kouder is dan normaal. In de loop van de week neemt de kans op buien af, breekt vaker de zon door en wordt het een paar graden warmer. Hierdoor kunnen sommige grassoorten tijdelijk weer bloeien. Omdat we aan het eind van het seizoen zitten moet de temperatuur een enorme piek maken richting 25 graden, willen we veel pollen in de lucht krijgen. Dit gaat niet gebeuren.

In september kunnen vooral brandnetel en bijvoet lokaal nog allergeen pollen in de lucht brengen. Een aantal mensen reageert op het stuifmeel van deze kruidensoorten met hooikoortsachtige klachten. Ook de ambrosia staat in bloei en dit kruid kan zeer sterk allergeen pollen verspreiden. Doordat deze plant niet op grote schaal voorkomt is de kans op overlast toch gering. Plaatselijk vinden we nog enkele grassoorten in bloei.

 

 

Verberg

De hooikoorts voor Barvaux de komende 7 dagen

  di 19 wo 20 do 21 vr 22 za 23 zo 24 ma 25
Bomen
Els
Hazelaar
Berk
Eik
Es
  di 19 wo 20 do 21 vr 22 za 23 zo 24 ma 25
Grassen
Grassen
 
Kruiden
Zuring
Weegbree
Bijvoet
Ambrosia
Brandnetel

Activiteitenweer Barvaux

Gezondheidsweer Barvaux

Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.