Bredene

De pollenverwachting lees je zo

Geen pollen
Redelijk veel pollen
Weinig pollen
Veel pollen

vandaag

 
16° / 25°

morgen

 
15° / 20°

Hooikoorts weersverwachting

Klachten door kruiden en grassen

Kruiden en grassen zullen door het droge en zonnige weer op veel plaatsen pollen verspreiden. Veel grassoorten zijn al uitgebloeid, maar er wordt nog steeds een lage concentratie graspollen gemeten. In het weekend stijgt de kans op enkele buien waardoor de pollendruk tijdelijk lager uit kan vallen.

Het is zonnig droog en warm. Planten die in bloei staan zullen hierdoor stuifmeel aan de lucht afgeven en de kans op pollen in de lucht is dan ook groot. Komende dagen is het minder warm, maar er valt niet veel neerslag. Dagelijks is hierdoor kans op hooikoortsklachten. In het weekend neemt de kans op buien toe waardoor de pollen tijdelijk lager uit kan vallen.

De meeste hooikoortsklachten ontstaan in deze tijd van het jaar door de bloei van kruiden. De bijvoet verspreidt matig tot sterk allergeen pollen en de ambrosia zeer sterk allergeen pollen. De ambrosia komt slechts lokaal voor en dan vooral op braakliggende terreinen en in bermen. Ook bloeiend maïs en enkele andere grassoorten kunnen nog allergische reacties veroorzaken.

Verberg

De hooikoorts voor Bredene de komende 7 dagen

  wo 23 do 24 vr 25 za 26 zo 27 ma 28 di 29
Bomen
Els
Hazelaar
Berk
Eik
Es
  wo 23 do 24 vr 25 za 26 zo 27 ma 28 di 29
Grassen
Grassen
 
Kruiden
Zuring
Weegbree
Bijvoet
Ambrosia
Brandnetel

Activiteitenweer Bredene

Gezondheidsweer Bredene

Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.