Roeselare

De pollenverwachting lees je zo

Geen pollen
Redelijk veel pollen
Weinig pollen
Veel pollen

vandaag

 
13° / 19°

morgen

 
12° / 19°

Hooikoorts weersverwachting

Lage pollendruk door buien

Omdat er buien over het land trekken en de lucht regelmatig gereinigd wordt is de kans op hooikoortsklachten vandaag niet al te groot. Tijdens lange droge perioden kunnen echter toch enige klachten ontstaan, met name door kruiden zoals bijvoet en ambrosia. Vanaf zondag is het een aantal dagen overwegend droog en daardoor neemt de pollendruk toe.

Buien reinigen de lucht regelmatig. Daardoor komen weinig pollen in de lucht voor. Vanaf zondag overheerst het droge weer en daardoor kunnen de hooikoortsklachten toenemen. Toch valt ook volgende week nu en dan nog wat neerslag, waardoor de situatie soms weer zal verbeteren. Later in de week neemt de neerslagkans weer verder toe.

Vooral mensen die gevoelig zijn voor kruiden kunnen momenteel klachten ondervinden, maar ook enkele grassoorten bloeien nog. Naast de bijvoet begint ook de ambrosia te bloeien. De ambrosia verspreidt zeer sterk allergeen pollen en komt vooral voor op braakliggende terrein en in bermen. Ook het bloeiend maïs kan allergische reacties veroorzaken.

 

 

Verberg

De hooikoorts voor Roeselare de komende 7 dagen

  za 19 zo 20 ma 21 di 22 wo 23 do 24 vr 25
Bomen
Els
Hazelaar
Berk
Eik
Es
  za 19 zo 20 ma 21 di 22 wo 23 do 24 vr 25
Grassen
Grassen
 
Kruiden
Zuring
Weegbree
Bijvoet
Ambrosia
Brandnetel

Activiteitenweer Roeselare

Gezondheidsweer Roeselare

Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.