Brussel - 29 april 2017 - In eerste instantie kunnen een paar lokale buien ontstaan, maar de komende dagen is het vrij zonnig lenteweer met stapelwolken en soms wat sluierbewolking. Als er een beetje neerslag valt, dan zal dat helemaal in het zuiden zijn. Pas in het volgende weekend stijgt de kans op een lokale bui. In Kopenhagen is het 10 graden en daar wordt het aan het begin van de week 14 graden.

Activiteitenweer Denemarken

Gezondheidsweer Denemarken

Het klimaat in Denemarken

Denemarken heeft een gematigd zeeklimaat. Doordat het land bijna geheel omgeven is door water is de lucht vochtig. Vooral in het westen is de wind een vaste bezoeker. Met name in de winter regent het veel. Ook sneeuwt het dan regelmatig. Zomers schommelt de temperatuur tussen 15 en 30°C. In de winter ligt de temperatuur rond het vriespunt. Als de wind uit het oosten komt kan het voor lange tijd streng vriezen. De zomer heeft opvallend veel zonuren, mede dankzij de lange aanwezigheid van de zon. De warmste maand is juli.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.