Brussel - 21 augustus 2017 - Deze week is het minder wisselvallig. Van stabiel zonnig en zomers warm zomerweer is geen sprake, maar droge perioden hebben de overhand en de zon schijnt vaker dan afgelopen week.. Soms passeert een enkele bui of een regenzone. De temperaturen gaan geleidelijk iets omhoog. Woensdag wordt de mooiste dag van de week met veel zon en maxima van 18-20 graden. Eind van de week stijgt de neerslagkans weer.

Activiteitenweer Denemarken

Gezondheidsweer Denemarken

Het klimaat in Denemarken

Denemarken heeft een gematigd zeeklimaat. Doordat het land bijna geheel omgeven is door water is de lucht vochtig. Vooral in het westen is de wind een vaste bezoeker. Met name in de winter regent het veel. Ook sneeuwt het dan regelmatig. Zomers schommelt de temperatuur tussen 15 en 30°C. In de winter ligt de temperatuur rond het vriespunt. Als de wind uit het oosten komt kan het voor lange tijd streng vriezen. De zomer heeft opvallend veel zonuren, mede dankzij de lange aanwezigheid van de zon. De warmste maand is juli.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.