Aan zee buien, elders opklaringen

30 sep. 2016, 17:00 uur - Vanavond en vannacht neemt aan zee de kans op buien toe, maar verder zijn er opklaringen. De wind wordt zuidelijk en gaat liggen. Lokaal in het binnenland kan een mistbank ontstaan. Het koelt af naar 10 of 11 graden in de kustgebieden tot 9 of 8 in het binnenland. In het weekend komen (onweers)buien voor en is het fris. Volgende week wordt het droger en zonniger. ...Uitgebreide weersverwachting Nederland

Activiteitenweer Nederland

Gezondheidsweer Nederland

Het klimaat in Nederland

Nederland heeft een gematigd zeeklimaat, met koele zomers en milde winters. Onder invloed van een zuidwestelijke stroming wordt het hele jaar door vochtige zeelucht naar het land gevoerd. Regen valt er dus in elk jaargetijde, extreem nat is het land niet. Gemiddeld loopt de temperatuur in de zomer op tot 22°C. In het zuiden is het iets warmer dan in het noorden. Aan de kust schijnt de zon het meest. In het zuidoosten is de minste zon te vinden. Strenge vorstperiodes komen niet vaak voor in Nederland. In de winter is het overdag 5°C en is het vaak mistig of bewolkt. De gemiddelde nachttemperatuur ligt in het noordoosten net onder nul. Tijdens vorstperiodes kan hier doorgaans het eerste worden geschaatst.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.