Brussel - 26 maart 2017 - Over het zuiden en westen trekken wolkenvelden met aan de zuidzijde van het Alpenmassief kans op een bui. In het noordoosten is het vrij zonnig. Na het weekend is het in grote delen van het land stralend lenteweer. De temperatuur gaat iets omhoog en halverwege de week is het op veel plaatsen 18 tot 22 graden. In de loop van het volgende weekend neemt de bewolking toe en stijgt de kans op een bui.

Activiteitenweer Oostenrijk

Gezondheidsweer Oostenrijk

Het klimaat in Oostenrijk

Oostenrijk is een klein land met klimatologisch veel verschillen. In het westen, waar de Alpen liggen, heerst een hooggebergteklimaat. De winters zijn streng en de zomers koel. De invloed van de Atlantische Oceaan is in het gebied goed merkbaar. In de zomer regent het veel. De winters zijn sneeuwrijk, wat de provincies Tirol en Voralberg tot populaire wintersportgebieden maken. Richting het oosten neemt de matigende invloed van de oceaan af en worden de bergen minder hoog. Het klimaat krijgt daar continentale trekjes. Wenen, dat aan de grens met Slowakije ligt, heeft warme zomers en koude winters. In het beschutte zuiden van Oostenrijk, Karinthië, heerst in de dalen een aangenaam warm, bijna mediterraan klimaat.

Het wintersport klimaat in Oostenrijk

De Alpen in het westen hebben een hooggebergteklimaat. De zomers zijn koel en de winters zijn streng en sneeuwrijk. De meeste skigebieden bevinden zich in de westelijk provincies Tirol, Voralberg en Salzburg. In januari en februari valt gemiddeld 50 tot 100 cm sneeuw met op enkele plaatsen uitschieters naar 150 cm. De maximale sneeuwhoogte is vaak ruim het dubbele van de gemiddelde maandelijkse sneeuwval. Op plaatsen waar gemiddeld slechts enkele tientallen centimeters valt kan er toch een sneeuwdek van ruim een meter liggen. Het gemiddeld aantal dagen met een sneeuwdek van 20 cm of meer is op veel plaatsen 20 tot 25 dagen en een aantal plaatsen zijn bijna gegarandeerd van een flink pak sneeuw. Vanaf maart neemt dit aantal snel af om eind mei geheel te verdwijnen. Het seizoen stopt meestal in april. In de Hohe Tauern valt in de winter op 1000 meter 75-80% van de neerslag in de vorm van sneeuw. Vanaf een hoogte van 2000 meter is neerslag in vaste vorm bijna gegarandeerd.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.