Brussel - 20 augustus 2017 - Voor zon en aangename tropische temperaturen van circa 30 graden ben je aan de costa's en op Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera aan het juiste adres. Regionaal komt ' s ochtends soms wel lage bewolking voor. Wie temperaturen van 35-40 graden wil ervaren kan afreizen naar het Spaanse binnenland. Aan de noordkust en in de Pyreneeën wordt het 22-28 graden en is het komende dagen ook vrij zonnig.

Activiteitenweer Spanje

Gezondheidsweer Spanje

Het klimaat in Spanje

Spanje is zeer divers wat betreft klimaat. Het noorden en noordwesten hebben een zeeklimaat. De beste tijd om deze regio te bezoeken is in juli en augustus. Dan is het niet verschroeiend heet, maar eerder aangenaam warm. Pas wel op voor plensbuien. Van de Costa Brava in het noorden tot aan de Costa del Sol in het zuiden heerst een mediterraan klimaat. Ook de Balearen zijn hiermee gezegend. Het vakantieseizoen loopt in deze regio van april tot en met oktober. Mei is de natste maand. Juni de zonnigste. In het binnenland heerst een landklimaat. Bezoek dit gebied in de lente, wanneer het aangenaam zacht is en de natuur op haar best. In de zomer is het heet (40°C). In de winter kan er in de berggebieden geskied worden.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.