Brussel - 21 augustus 2017 - Het is tijdelijk minder wisselvallig. Een enkele bui en een kortdurende passage van een regenzone blijven mogelijk, maar het grootste deel van de tijd is het droog en de zon schijnt vaker. In het noorden liggen de maxima rond 10 graden en in het zuiden wordt het 18-20 graden. Vooral woensdag wordt een fraaie dag in Zuid-Zweden. Daarna neemt de neerslagkans weer flink toe.

Activiteitenweer Zweden

Gezondheidsweer Zweden

Het klimaat in Zweden

In Zweden geldt hoe noordelijker des te kouder. In Götaland, in het zuiden, is de invloed van het temperende Oostzeewater goed merkbaar. De winters zijn daar een stuk minder koud dan in andere gebieden op dezelfde breedtegraad. Overdag wordt het in het zuiden een graad warmer dan het vriespunt. Helemaal in het noorden vriest het overdag gemiddeld meer dan 10 graden. Het midden en noorden van Zweden liggen verscholen achter de bergen. Aan de oostzijde is het daarom droog en zomers opvallend zonnig, omdat er vaak maar weinig bewolking is en de dagen er dan bovendien lang duren. In het midden en zuiden wordt het gemiddeld 20°C. In het noorden 5 graden kouder.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.