Brussel - 28 mei 2017 - In het zuiden is het wisselend bewolkt en overwegend droog. In Stockholm is het 27 graden, in Götenborg 21 graden. Over het noorden trekken buien. Na het weekend is het tijdelijk droog, maar dinsdag kunnen in het midden en zuiden veel buien ontstaan. In de hoofdstad daalt de temperatuur naar 14 graden. Daarna is het een aantal dagen overwegend droog.

Activiteitenweer Zweden

Gezondheidsweer Zweden

Het klimaat in Zweden

In Zweden geldt hoe noordelijker des te kouder. In Götaland, in het zuiden, is de invloed van het temperende Oostzeewater goed merkbaar. De winters zijn daar een stuk minder koud dan in andere gebieden op dezelfde breedtegraad. Overdag wordt het in het zuiden een graad warmer dan het vriespunt. Helemaal in het noorden vriest het overdag gemiddeld meer dan 10 graden. Het midden en noorden van Zweden liggen verscholen achter de bergen. Aan de oostzijde is het daarom droog en zomers opvallend zonnig, omdat er vaak maar weinig bewolking is en de dagen er dan bovendien lang duren. In het midden en zuiden wordt het gemiddeld 20°C. In het noorden 5 graden kouder.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.