Brussel - 21 juli 2017 - In het zuiden wordt zonnig en warm zomerweer langzaam verdreven door buien. Aanvankelijk is het met 22-25 graden best warm, maar in het weekend neemt de wisselvalligheid toe en wordt het een paar graden koeler. In het hele land is het na het weekend buiig en soms plenst het flink door. Naast de toenemende buienkans zijn er ook meer wolkenvelden.

Activiteitenweer Zweden

Gezondheidsweer Zweden

Het klimaat in Zweden

In Zweden geldt hoe noordelijker des te kouder. In Götaland, in het zuiden, is de invloed van het temperende Oostzeewater goed merkbaar. De winters zijn daar een stuk minder koud dan in andere gebieden op dezelfde breedtegraad. Overdag wordt het in het zuiden een graad warmer dan het vriespunt. Helemaal in het noorden vriest het overdag gemiddeld meer dan 10 graden. Het midden en noorden van Zweden liggen verscholen achter de bergen. Aan de oostzijde is het daarom droog en zomers opvallend zonnig, omdat er vaak maar weinig bewolking is en de dagen er dan bovendien lang duren. In het midden en zuiden wordt het gemiddeld 20°C. In het noorden 5 graden kouder.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.