Bossuit

De pollenverwachting lees je zo

Geen pollen
Redelijk veel pollen
Weinig pollen
Veel pollen

vandaag

 
/ 15°

morgen

 
/ 17°

Hooikoorts weersverwachting

Graspollenseizoen is begonnen

De eerste bloeiende grassoorten zijn de afgelopen dagen waargenomen en komende weken zullen steeds meer grassen tot bloei komen. Op overwegend droge dagen, zoals morgen, kan overlast ontstaan door pollen van grassen. Ook berken veroorzaken nog enige tijd hooikoortsklachten.

Door het zeer warme weer van de afgelopen weken zijn de eerste grassoorten versneld tot bloei gekomen. Vooral in het binnenland zit al graspollen in de lucht, maar ook in het westen zullen de eerste grassoorten snel tot bloei komen. In jaren was de concentratie graspollen in het binnenland niet zo vroeg in de lente zo hoog als dit jaar. De afgelopen week viel er af en toe regen, waardoor voorlopig voldoende bodemvocht voor het gras beschikbaar is. Hoewel het momenteel frisser is dan vorige week kunnen we spreken van groeizame omstandigheden.

Voorlopig blijft het groeizaam weer met maxima van 13-17 graden en zo nu en dan een bui. Het grootste deel van de tijd is het droog en dan kan de graspollenconcentratie in de lucht oplopen. Zondag is de kans op buien tijdelijk groot, waardoor de lucht regionaal gereinigd kan worden. Zo’n 70 procent van de naar schatting één miljoen hooikoortspatiënten blijkt gevoelig te zijn voor graspollen.

 

 

Verberg

De hooikoorts voor Bossuit de komende 7 dagen

  do 26 vr 27 za 28 zo 29 ma 30 di 01 wo 02
Bomen
Els
Hazelaar
Berk
Eik
Es
  do 26 vr 27 za 28 zo 29 ma 30 di 01 wo 02
Grassen
Grassen
 
Kruiden
Zuring
Weegbree
Bijvoet
Ambrosia
Brandnetel

Activiteitenweer Bossuit

Gezondheidsweer Bossuit

Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.