Gooik

De pollenverwachting lees je zo

Geen pollen
Redelijk veel pollen
Weinig pollen
Veel pollen

vandaag

 
-3° /

morgen

 
-1° /

Hooikoorts weersverwachting

Alleen donderdag weinig pollen

De temperatuur gaat omhoog waardoor elzen en hazelaars al met een beetje zon makkelijk pollen produceren. Donderdag is het grijs en valt van tijd tot tijd regen en zal de pollendruk meevallen. De dagen daarna neemt de kans op hooikoortsklachten weer iets toe.

Er zijn wolkenvelden en lokaal kan een beetje neerslag vallen. Geleidelijk wordt het droog en vanuit het noorden gaat op veel plaatsen de zon schijnen. Hierdoor kunnen bomen op veel plaatsen pollen verspreiden. Komende dagen zijn er meer wolkenvelden en wordt het zachter. Halverwege de week kan de pollendruk pieken, maar donderdag is de kans op neerslag groot en wordt amper pollen verwacht. De dagen daarna kunnen korte zonnige perioden in combinatie met hogere temperaturen in korte tijd leiden tot hooikoortsklachten.

Tijdens droge perioden is een beetje zon voor elzen en hazelaars genoeg om pollen te produceren. Dit pollen is matig allergeen. Ook enkele coniferen bloeien en verspreiden licht tot matig allergeen pollen. Over een tijdje kan de berk bloeien en sterk allergeen pollen verspreiden. Veel meer mensen zullen dan hooikoortsklachten ondervinden.

Verberg

De hooikoorts voor Gooik de komende 7 dagen

  di 20 wo 21 do 22 vr 23 za 24 zo 25 ma 26
Bomen
Els
Hazelaar
Berk
Eik
Es
  di 20 wo 21 do 22 vr 23 za 24 zo 25 ma 26
Grassen
Grassen
 
Kruiden
Zuring
Weegbree
Bijvoet
Ambrosia
Brandnetel

Activiteitenweer Gooik

Gezondheidsweer Gooik

Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.