Melsbroek

De pollenverwachting lees je zo

Geen pollen
Redelijk veel pollen
Weinig pollen
Veel pollen

vandaag

 
-5° /

morgen

 
-6° /

Hooikoorts weersverwachting

Pollen van els en hazelaar

Na een zachte herfst en zachte eerste helft van de winter is het in februari alsnog winter geworden. De bloei van elzen en hazelaars is vroeger dan normaal op gang gekomen. De vorst zorgt er nu voor dat de voorsprong op het normale schema terugloopt. Vorst vertraagd de bloei komende tijd, maar tijdens zonnige middagen kunnen vrij veel pollen vrijkomen.

Mensen die gevoelig zijn voor pollen van hazelaars en elzen doen er goed aan om de weersverwachting nauwgezet te volgen. Hoewel het komende tijd 's nachts flink vriest betekent dat niet dat je geen last van hooikoorts kan hebben. Wanneer het overdag zonnig is ontdooien de katjes van els en hazelaar en kan door de warmte van de zon pollen vrijkomen. Op dagen met matige tot strenge vorst in de nachten en wanneer het ook overdag enkele graden blijft vriezen vallen de problemen mee.

Doordat het langdurig droog blijft en de wind uit het oosten waait zal het aanwezige pollen in de lucht voorlopig niet afnemen. Pas wanneer weer neerslag van betekenis valt zal de lucht goed gereinigd worden.

Het pollen van elzen en hazelaars is matig allergeen. Ook enkele coniferen bloeien en verspreiden licht tot matig allergeen pollen. Vanaf eind maart en in april neemt het aantal mensen dat hooikoortsklachten ondervindt toe, doordat dan de berk sterk allergeen pollen begint te verspreiden.

 

 

 

Verberg

De hooikoorts voor Melsbroek de komende 7 dagen

  za 24 zo 25 ma 26 di 27 wo 28 do 01 vr 02
Bomen
Els
Hazelaar
Berk
Eik
Es
  za 24 zo 25 ma 26 di 27 wo 28 do 01 vr 02
Grassen
Grassen
 
Kruiden
Zuring
Weegbree
Bijvoet
Ambrosia
Brandnetel

Activiteitenweer Melsbroek

Gezondheidsweer Melsbroek

Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.