Schoten

De pollenverwachting lees je zo

Geen pollen
Redelijk veel pollen
Weinig pollen
Veel pollen

vandaag

 
16° / 29°

morgen

 
18° / 27°

Hooikoorts weersverwachting

Veel overlast door graspollen

Droge perioden zijn deze tijd van het jaar voldoende om grassen flink wat pollen te laten produceren. Met zonnige perioden en bovengemiddelde temperaturen is het groeizaam weer. Er kunnen buien ontstaan, maar deze zorgen alleen voor tijdelijke verlichting. De komende tijd blijft de kans op hooikoortsklachten aanzienlijk.

Het is warmer dan normaal en de pollendruk zal gedurende de dag flink stijgen. Er kunnen buien ontstaan waardoor de lucht lokaal schoner wordt. Daarna voert de wind pollen aan van plaatsen waar het niet geregend heeft. Aan de kust is de lucht soms schoner door een aanlandige wind. Komende dagen blijven we te maken houden met wolkenvelden, zonnige perioden en zo nu en dan (onweers)buien. In combinatie met bovengemiddelde temperaturen is het groeizaam weer en daardoor is de kans op klachten aanzienlijk.

De grote piek van het graspollenseizoen is begonnen. Dit is ongunstig voor veel hooikoortspatiënten en de piek kan dit jaar ook hoger uitvallen dan andere jaren. Veel hooikoortspatiënten zijn gevoelig voor het zeer sterk allergene pollen van grassen. Daarnaast produceren ook kruiden als weegbree en zuring pollen, maar de klachten zijn meestal veel milder dan bij grassen. Ook eiken en dennen kunnen in beperkte mate pollen produceren.

Verberg

De hooikoorts voor Schoten de komende 7 dagen

  ma 28 di 29 wo 30 do 31 vr 01 za 02 zo 03
Bomen
Els
Hazelaar
Berk
Eik
Es
  ma 28 di 29 wo 30 do 31 vr 01 za 02 zo 03
Grassen
Grassen
 
Kruiden
Zuring
Weegbree
Bijvoet
Ambrosia
Brandnetel

Activiteitenweer Schoten

Gezondheidsweer Schoten

Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.