Vrasene

De pollenverwachting lees je zo

Geen pollen
Redelijk veel pollen
Weinig pollen
Veel pollen

vandaag

 
11° / 27°

morgen

 
11° / 17°

Hooikoorts weersverwachting

Vanaf morgen minder pollen

Afgelopen dagen was het droog, zonnig en zeer warm lenteweer met hoge pollenproductie tot gevolg. Vooral de berk verspreidt sterk allergeen pollen. De grassen zullen spoedig volgen. Komende dagen neemt de buienkans toe en zal de situatie verbeteren. De temperatuur zakt flink en een stevige westenwind voert schone lucht aan.

Afgelopen dagen was het zonnig en uitzonderlijk warm voor de tijd van het jaar. De pollenproductie kwam dan ook flink op gang, de natuur is werkelijk geëxplodeerd. Ook vandaag is het zonnig en warm, al kan een lokale (onweers)bui al wat verlichting brengen in het oosten.

Komende dagen neemt de neerslagkans verder toe en zit de wind voorlopig in de schone westhoek. Er zijn ook genoeg droge momenten met wat zon. Dan kan de hoeveelheid stuifmeel weer toenemen.

De berk verspreidt komende tijd sterk allergeen pollen. Verschillende andere boomsoorten produceren al enige tijd licht tot matig allergeen pollen. Ook haagbeuken, populieren en wilgen komen op steeds meer plaatsen tot bloei. De laatste drie soorten verspreiden slechts licht allergeen pollen. Het graspollenseizoen begint normaal gesproken eind april of begin mei. Dit jaar kunnen we al eerder enig graspollen verwachten!

 

Verberg

De hooikoorts voor Vrasene de komende 7 dagen

  zo 22 ma 23 di 24 wo 25 do 26 vr 27 za 28
Bomen
Els
Hazelaar
Berk
Eik
Es
  zo 22 ma 23 di 24 wo 25 do 26 vr 27 za 28
Grassen
Grassen
 
Kruiden
Zuring
Weegbree
Bijvoet
Ambrosia
Brandnetel

Activiteitenweer Vrasene

Gezondheidsweer Vrasene

Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.