Zakelijke producten

Gladheidbestrijding

Gladheidbestrijding

 

Inloggen GMS2Plus.nl

Winterse neerslag, bevriezing en condensatie kunnen gladde wegen veroorzaken en het verkeer in Nederland volkomen stil leggen. MeteoVista heeft de website GMS2Plus.nl ontwikkeld, een gladheidsmeldsysteem voor wegbeheerders van Rijkswaterstaat, provincies en gemeenten om gladheid op wegen door sneeuw, bevriezing en condensatie te voorkomen.

  • Een gebruikersvriendelijke website met gladheidmeldsysteem
  • Neerslagbewaking
  • Strooiadvies
  • Contact met de weerkamer
  • Cursussen en workshops
  • Infraroodmeting & Meetstations

GMS2Plus.nl

Met GMS2Plus.nl beschikken wegbeheerders over de wegdektemperatuur, dauwpuntstemperatuur en de vochtigheid van wegen in het eigen beheersgebied. Daarnaast bevat GMS2Plus.nl radarbeelden van de neerslag, gedetailleerde weersverwachtingen tot 14 dagen vooruit en satellietbeelden. Wegbeheerders zijn op deze manier dag en nacht op de hoogte van de gladheidskansen in het eigen beheersgebied.

Neerslagbewaking

Kiest u voor neerslagbewaking, dan bewaken meteorologen van MeteoVista gladheid in uw beheersgebied die veroorzaakt wordt door winterse neerslag. Wordt er winterse neerslag verwacht dan waarschuwt MeteoVista tijdig waardoor strooiacties ingezet kunnen worden.

Strooiadvies

Met een strooiadvies bewaakt MeteoVista de gladheid in uw beheersgebied. Op het moment dat er gladheid wordt verwacht door condensatie, bevriezing of winterse neerslag geeft MeteoVista u als wegbeheerder tijdig een strooiadvies. Bij het opstellen van dit strooiadvies houden de meteorologen rekening met de hoeveelheid restzout op de weg.

Contact met de weerkamer

Als wegbeheerder kunt u 24 uur per dag en 7 dagen per week direct telefonisch contact opnemen met de weerkamer van MeteoVista te Zeist. De meteorologen van MeteoVista hebben een opleiding gehad tot gladheidsmeteoroloog. Als u belt zijn zij op de hoogte van de weersituatie in uw beheersgebied en kunnen u direct van een praktisch advies voorzien.

Infraroodmeting

Met een infraroodmeting worden de koudste plaatsen in uw beheersgebied in beeld gebracht. op deze locaties kunt u eventueel een meetstation laten plaatsen. Door infraroodmetingen én ook door meetstations krijgen meteorologen meer inzicht in temperatuurverschillen in uw beheersgebied. MeteoVista kan u daardoor van een nog beter strooiadvies voorzien.

Meetstation

Een meetstation geeft u inzicht in de wegdektemperatuur en de hoeveelheid (rest)zout op uw wegen. Hiermee kan gladheid door condensatie, bevriezing of winterse neerslag in uw beheersgebied tijdig worden vastgesteld. Gladheid kan hierdoor preventief worden bestreden.

Cursussen

MeteoVista organiseert jaarlijks verschillende cursussen en workshops voor wegbeheerders. Naast de cursus 'Weer en Gladheid' voor beginnende coördinatoren geeft MeteoVista ook de vervolgcursus 'Weer en Gladheid Vervolg' voor de meer ervaren gladheidsbestrijders. Daarnaast geeft MeteoVista steeds meer praktische workshops en worden in samenwerking met zoutleverancier EuroSalt en Verkeerschool Blom B.V. 'Winterdiensttrainingen' georganiseerd.

Informatie aanvragen

Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.