GP Saoedi-Arabië: droog en warm

01 december 2021, 14:00

Sport
formule 1 f1 max verstappen

Het F1 weekend in Jeddah, Saoedi-Arabië verloopt droog en warm. De race is in de avond zodat de coureurs de ergste hitte vermijden.

De Formule 1 is dit jaar voor het eerst in Saoedi-Arabië. In de stad Jeddah, direct aan de Rode Zee, zal worden geracet op het Jeddah Corniche Circuit. De race vindt plaats in de avonduren en wordt verreden onder kunstlicht.

Kwalificatie en race na zonsondergang

De eerste vrije training op vrijdag en de vrije training op zaterdag zijn in de late middag, tegen zonsondergang. De tweede vrije training op vrijdag, de kwalificatie en de race vinden allen plaats na zonsondergang.

In de middag heet met wat wind, ’s avonds windstil 

Komende dagen is het zonnig en droog in Jeddah. De wind waait uit het (zuid)westen en dat is vanaf de Rode Zee. Deze wind kent een dagelijks verloop: in de ochtend waait het nauwelijks. Aan het einde van ochtend of in het begin van de middag steekt een matige wind op en na zonsondergang gaat de wind weer liggen.

De maximumtemperatuur van 31 of 32 graden wordt dagelijks aan het begin van de middag bereikt. Rond zonsdondergang is het een graad of 29. De race op zondag start om 18:30 Nederlandse tijd en in Jeddah is het dan 20:30 uur. De zon is dan al enkele uren onder en de temperatuur ligt rond 27 graden. Aan het einde van de wedstrijd zal het nog zo’n 25 graden zijn. 

Lees meer over de Formule 1 bij onze partners van Racingnews365.nl

Hoofdfoto: Bryn Lennon / Getty Images for Red Bull Racing / redbullcontentpool.com

Author Image

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Reageer via Facebook