Meteovista
Meteovista
  Aanhoudend zacht in deze winter maar prima wandelweer

  Weekend zacht en meest droog

  Aangemaakt: 10 jan 2020, 08:13 uur

  De winter is ook dit weekend ver te zoeken. Wederom is het zacht, maar het blijft overwegend droog. Na het weekend komt de temperatuur ruim in de dubbele cijfers en lijkt de winter verder weg dan ooit.

  Het geduld van winterliefhebbers wordt op de proef gesteld. Zuidwestenwinden blazen ook dit weekend zachte lucht naar ons land, maar zo zacht als afgelopen dagen is het niet meer. Zaterdag wordt het 7 à 8 graden in Vlaanderen en 3-7 in Wallonië, terwijl het normaal 1-6 graden is. Het weerbeeld laat wolkensluiers zien, maar daar weet de zon doorheen te schijnen. Het blijft droog en dat maakt het prima weer voor een stevige winterwandeling. Het waait matig tot vrij krachtig. Aan zee is de wind krachtig.

  Zondag loopt de temperatuur op naar 4 graden in de Oostkantons tot 10 in West-Vlaanderen. Bewolking overheerst en in het noorden en westen kan een beetje regen vallen. Veel stelt het niet voor. Later op de dag kan het in het zuiden en oosten een beetje regenen. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig en neemt in de loop van de middag af.

  Wordt het nog winter?

  Ook na het weekend is de winter ver te zoeken. Halverwege de week komt de temperatuur weer ruim in de dubbele cijfers met in Vlaanderen lokaal zelfs 13 graden. Ook in de nachten ligt het kwik boven het vriespunt met minima van 5-8 graden. Dat is warmer dan het normaal overdag is in januari!

  Foto: Ben Saanen

  Door: Yannick Damen