Dit weekend veel wolken en een klein beetje regen

10 maart 2022, 11:11

Weekendverwachting
Voorjaarsbloemen in maart. Foto: Tanja.

Na een zeer zonnige week is het weer tijdens het komende weekend helaas iets minder fraai. Toch overheersen de droge perioden wel. Alle details lees je in dit weekendweerbericht.

Deze namiddag is op wat lokale wolkensluiers na zonovergoten. Met landinwaarts lokaal 17 graden is het zeer zacht voor begin maart. Ook morgen is er eerst nog veel ruimte voor de zon.

Alle details over het weer vandaag, vannacht en morgen lees je in ons uitgebreide weerbericht.

Veel wolken, vooral later op zaterdag kans op regen

Zaterdag is er vrij veel bewolking, maar waarschijnlijk blijft het wel grote delen van de dag droog. Later in de namiddag neemt de kans op een beetje regen vanaf het zuiden toe. In het oosten zal het vaakst de zon te zien zijn. Het wordt 12 graden aan zee tot 14 graden in Limburg. In Hoog-België liggen de maxima rond 10 graden. De wind is matig en waait uit het zuiden.  

Ook zondag zijn er wolkenvelden, afgewisseld met wat zonneschijn. Op de meeste plaatsen blijft het droog, maar er is kans op enkele regenbuien. Met 9 graden in Bastenaken tot 14 graden in Antwerpen is het nog altijd zacht voor de tijd van het jaar. Maxima van 10 of 11 graden zijn gebruikelijk in maart in grote delen van het land. In de Ardennen ligt de normale middagtemperatuur enkele graden lager.

Meer zonnig voorjaarsweer op komst? 

Het vooruitzicht naar volgende week laat behoorlijk hoge temperaturen zien. In het midden van de week kunnen de maxima in het centrum oplopen naar zo’n 17 graden. Daarbij is het droog en vaak weer behoorlijk zonnig.

Johnny Willemsen

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht