Meteovista
Meteovista
  GREAT BRITAIN FORMULA ONE GRAND PRIX

  Waarschijnlijk droog tijdens GP Groot-Brittannië

  Aangemaakt: 10 jul 2019, 18:03 uur

  Zon, stapelwolken en gematigde temperaturen van 22 graden. Dat zijn de ingrediënten van het weer tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië. De trainingen en kwalificatie maken kans op een bui, maar tijdens de race blijven de regenbanden in het rek. De wind houdt zijn adem in en is slechts matig van kracht.

  Een race in Groot-Brittannië brengt vaak een buiendreiging met zich mee. Tijdens de eerste vrij training kunnen de coureurs zeker te maken krijgen met een bui en ook zaterdag is het niet gegarandeerd droog. De kaarten zijn voor zondag veel beter geschud, want dan blijft het droog.

  Door een koele noordenwind hoeven we van de temperatuur geen hoogstandjes te verwachten. Tijdens de eerste vrije training is het 23-24 graden en in het weekend daalt de temperatuur naar 22 graden. Vrijdag en zaterdag wisselen zon en stapelwolken elkaar af en kan een bui over het circuit van Silverstone trekken. De buienkans neemt in het weekend af en dat betekent een droge race op zondag. Daarbij kunnen we flinke zonnige perioden verwachten en daarmee is het uitstekend weer.

  Foto: EPA

  Door: Matthijs van der Linden