Meteovista
Meteovista

  Zo goed als droog tijdens F1 GP Turkije

  Aangemaakt: 11 nov 2020, 12:15 uur

  Voor het eerst sinds 2011 trekt de Formule 1 naar het spectaculaire circuit van Istanbul Park in Turkije, maar veel spanning van het weer hoeven de coureurs niet te verwachten. Tijdens het F1 GP-weekend van Turkije is het vrij rustig weer met regelmatig wolkenvelden. Er is een kleine kans op een bui.

  Op alle dagen van het GP-weekend in Turkije is het weer redelijk vergelijkbaar en dat betekent dat de coureurs een goede generale krijgen voor de race op zondag. Vrijdag, wanneer de eerste en tweede vrije training worden verreden, is misschien nog wel de mooiste dag. Wolkenvelden en zonnige momenten wisselen elkaar af en het blijft waarschijnlijk droog. Met 16 graden en een zwakke tot matige wind is het best aangenaam weer om oefenrondjes te maken.

  Zaterdag tijdens de laatste vrije training en kwalificatie is de buienkans groter dan vrijdag, maar met zo’n 30% nog steeds vrij laag. Het blijft zo goed als droog, maar een enkele bui valt niet uit te sluiten. Als het regent, dan gaat het waarschijnlijk niet om grote hoeveelheden.

  Hetzelfde geldt voor zondag, want ook dan is de kans groot dat het droog blijft. Bewolking heeft de overhand en met een graad of 14 is het aan de frisse kant. Het is dus zaak om de banden goed op te warmen en ook goed warm te houden. Omdat de zon zich weinig laat zien, ligt ook het asfalt er koud bij. Lagere temperaturen betekenen minder grip op het toch al lastige circuit. Gelukkig slijten de banden bij koud weer wel minder snel en heeft Pirelli bovendien voor de hardste compounds gekozen.

  Foto: ANP / Tom Gandolfini / AFP

  Door: Yannick Damen