Meteovista
Meteovista
  Wo_30_Mei_2018_Jannes_Wiersema_033_sp2ryw

  Warme dagen met onweersbuien op komst

  Aangemaakt: 11 jun 2020, 10:50 uur

  Morgen en zaterdag is het behoorlijk warm met op veel plaatsen maxima van 24-28 graden. De hoogste temperaturen zijn voor de Kempen. Er is dagelijks veel zon, maar er ontstaan ook stapelwolken die kunnen uitgroeien tot fikse onweersbuien. Morgenmiddag en -avond is in het hele land kans op een onweersbui. In het weekend zijn de buien vooral voor Limburg en de Ardennen. 

  Na een koelere periode met maxima veelal tussen 15 en 21 graden is het vanaf morgen flink warmer. Het is geen droge warmte, zoals in april en mei, maar de lucht is behoorlijk vochtig. Daardoor is het meer drukkend warm en is er kans op onweersbuien.

  Morgen wordt het 23 graden in de Westhoek, 25 graden in Brussel en 27-28 graden in Limburg. Er is veel zonneschijn, maar in de loop van de namiddag kunnen al enkele onweersbuien ontwikkelen. Morgenavond volgen meer buien vanaf Frankrijk.

  Pas wel op voor de zon, want de zonkracht is deze dagen met UV-Index 7 zeer fel.

  Zaterdag westen droog, oosten een onweersbui

  Zaterdag is het wisselend bewolkt met regelmatig zon. In de westelijke helft van het land blijft het droog. In de oostelijke helft van het land vormen fikse stapelwolken die vooral in Limburg en de Ardennen kunnen uitgroeien tot onweersbuien.

  Voor de buien uit wordt het in Limburg nog circa 27 graden. In de rest van het land wordt het op veel plaatsen 23-25 graden.

  Ook zondag grootste buienkans in het oosten

  Zondag wordt het wat minder warm dan morgen en zaterdag. De maxima komen uit tussen 20 graden vlak aan zee en 26 graden in Limburg. De dag start weer zonnig en in de namiddag is vooral in de oostelijke Kempen en de Ardennen opnieuw kans op een (onweers)bui.

  Het vooruitzicht naar volgende week geeft aanhoudend zomers weer met regelmatig zon, maar ook dagelijks kans op een (onweers)bui. De maxima variëren van 20 graden vlak aan zee tot ruim 25 graden in Limburg.

  Foto: Jannes Wiersema

  Door: Johnny Willemsen