Meteovista
Meteovista
  Barcelona beach spain

  Vakantieweer Europa: flink warm en kans op natuurbrand

  Aangemaakt: 11 jul 2019, 06:48 uur

  Voor zonnig weer en hoge temperaturen kun je terecht in Zuid-Europa. In het binnenland van Spanje is het met 40 graden wel erg warm en ook is regionaal kans op bosbranden. Het weer voor Duitsland is het een ander verhaal. Er worden komende dagen fikse regen- en onweersbuien verwacht.

  Griekenland is een goede bestemming voor zonnig weer met hoge temperaturen. Het wordt 25-33 graden. In het noorden is kans op een bui en aan het eind van de week is daarbij kans op onweer.

  In het noorden en noordoosten van Frankrijk is het wisselend bewolkt, met in het oosten lokaal een bui. In Zuid-Frankrijk is meer plaats voor de zon en liggen de temperaturen rond 30 graden.

  In Italië is het grotendeels mooi zomerweer. Enkel in het noordoosten is komend weekend kans op een regen- of onweersbui. De temperaturen liggen tussen 19 graden in het noorden tot 31 graden in het zuiden.

  Zomervakantie 2019: drukke wegen en knelpunten in Europa

  Fikse regen- en onweersbuien

  Vooral in Duitsland is kans op flinke buien. Vooral op vrijdag en zaterdag worden in het hele land stevige regen- en onweersbuien verwacht. Temperaturen liggen tussen de 17-25 graden. Na het weekend wordt het droger en geleidelijk warmer. Niet alleen in Duitsland, maar ook in de Balkanlanden vallen fikse regen- en onweersbuien. Hier kan het juist op zaterdag en zondag flink tekeergaan.

  Kans op bosbranden

  In heel Spanje is het overwegend zonnig en warm. In het binnenland van Spanje kan het heet worden. Omdat het al lange tijd zeer warm en droog is, kunnen bosbranden voorkomen. In het noorden van het land blijft de temperatuur achter met aan de kust 22 graden. Niet alleen in Spanje maar ook in het zuiden van Frankrijk is kans op bosbranden. Inmiddels zijn al vele hectaren eerder in het seizoen afgebrand. Omdat er afgelopen tijd weinig tot geen neerslag is gevallen is het kurkdroog. Mede door een sterkere wind in Zuid-Frankrijk en in het oosten van Spanje kan een bosbrand zich makkelijk verspreiden.

  Door: Floris Lafeber