Buien en koeler weer in slotweek Tour de France

12 juli 2021, 14:28

Morgen en woensdag is de kans op buien in het zuiden van Frankrijk groot en de bewolking overheerst. De temperaturen zijn een stuk lager dan in het weekend. Vanaf donderdag ziet het weerbeeld er weer beter uit. De neerslagkansen zijn klein en de zon schijnt geregeld. Het wordt ook warmer met aan het eind van de week temperaturen van 27 graden.

Na deze rustdag gaat de tour morgen verder met de 16e etappe van Pas de la Case naar Saint-Gaudens. Bij de start op de top van Pas de la Case op een hoogte van 1134 meter is het dinsdag bewolkt met af en toe wat lichte regen. De temperatuur is slechts 9 graden.

Naar mate de etappe vordert wordt het wel wat warmer en in finishplaats Saint-Gaudens is het ongeveer 18 graden. Tijdens de gehele etappe is het bewolkt en valt af en toe regen. Het is dan ook goed opletten bij de vele afdalingen die deze bergetappe met zich meebrengt.

Morgen staat opnieuw een Pyreneeënrit op het programma. Op ‘Quartoze Juillet’ koersen de renners van Muret wederom naar de Pyreneeën. Na een lange aanloop volgen drie bergen met als slotklim de Col du Portet. Het is opnieuw bewolkt en er is kans op buien. Bij de start is het ongeveer 19 graden en onderweg naar de bergen breekt af en toe de zon door en ligt het kwik rond 23 graden. In het hooggebergte is kans op veel bewolking en soms rijden de renners door de wolken heen. De temperatuur ligt rond 15 graden.

Vanaf donderdag droog en zonnig

Vanaf donderdag blijft het droog en schijnt steeds vaker de zon. De rit start dan in Pau en gaat opnieuw richting de Pyreneeën. Bij de start is het ongeveer 24 graden, maar in het hooggebergte is het weer enkele graden koeler.

Bij de mogelijke sprintetappe van vrijdag van Mourenx naar Libourne schijnt de zon flink. Het blijft droog en het is 27 graden. Bezoekers aan de koers dienen aan het eind van de week rekening te houden met een zeer hoge zonkracht 8. De onbeschermde huid kan al met 10 tot 15 minuten verbranden.

Foto: AdobeStock / PhotoPassion

Door: Rico Schröder

Reageer via Facebook