Weerbericht zomervakantie: kletsnat, vanaf vrijdag droger en zonniger

12 juli 2021, 11:15

In deze week van de zomervakantie is het vooral dinsdag en woensdag kletsnat met flink regen- en onweersbuien. Aan het eind van de week wordt het droger en zonniger. In dit artikel vertellen we jou wat je per dag kan verwachten in deze vakantieweek.

Het is gematigd zomerweer deze zomervakantie en deze week komt daar weinig verandering in. In plaats van zwemkleding kan beter de paraplu als standaard attribuut worden meegenomen als je op pad gaat. Het wordt behoorlijk nat door intense regen- en onweersbuien met lokaal veel regenwater in korte tijd.

De radar komt de komende dagen goed van pas. Check hem dan ook regelmatig.

Dinsdag en woensdag kletsnat

Op deze maandag stijgt geleidelijk de kans op buien en deze kunnen lokaal intens zijn met kans op onweer. De temperatuur stijgt naar 21 tot 24 graden. Komende nacht is het op veel plaatsen droog, maar in het oosten stijgt al snel de kans op regen.

Morgen trekt dit regengebied langzaam naar het westen en vooral in het oosten en noordoosten kan het soms intens regenen en is ook kans op onweer. Er kan tot morgenavond 30 tot lokaal 50 millimeter vallen. In het westen is het een stuk droger en valt 5 tot hooguit 10 millimeter. De temperatuur is dankzij de vele wolken en regen een stuk lager dan voorgaande dagen. Het wordt maximaal 15 of 16 graden in de Oostkantons en 18 tot 20 graden elders.

Ook woensdag is het bewolkt en regenachtig. Opnieuw valt in de oostelijke helft de meeste regen en kan lokaal opnieuw zo’n 50 millimeter vallen. Met de regen van dinsdag mee kan lokaal 80 millimeter of meer vallen en dat staat gelijk aan een hele maandsom in twee dagen tijd. De temperatuur stijgt naar 16 tot 19 graden. In Antwerpen en Limburg kan het 21 of 22 graden worden.

De details lees je in het uitgebreide weerbericht van België

Kans op veel regen, lokaal wateroverlast

Foto: Ben Saanen

Vanaf vrijdag droog en zonnige perioden

Ook donderdag valt over de oostelijke helft van het land nog regen, maar in het westen is het al droog met in de namiddag geregeld zon. De temperatuur is ook hoger met maximaal 19 tot 24 graden met de hoogste temperaturen in Limburg.

Vanaf vrijdag droogt het flink op. Neerslag wordt niet meer verwacht en de zon schijnt flink. Vrijdag wordt het 19 tot 23 graden, in het weekend wordt het warmer met zondag maxima van 22 tot lokaal 28 graden.

Foto: Marc van Wezemael

Door: Rico Schröder

Reageer via Facebook