Meteovista
Meteovista

  Zomer doet een stapje terug: vrij koel en wisselvallig weer

  Aangemaakt: 12 aug 2019, 14:30 uur

  Slecht nieuws voor liefhebbers van droog, warm en zonnig zomerweer: komende tijd is het buiig, vrij koel en vaak ook somber. De maximumtemperatuur komt beneden normaal uit. Voor wie nog op vakantie gaat in eigen land moet dagelijks rekening houden met buien.

  Voor het eerst in een maand tijd breekt een lange periode met koeler weer dan normaal aan. Vandaag komen de maxima nog uit op 19-24 graden. Dit zijn normale waarden voor deze tijd van het jaar. Morgen wordt het merkbaar koeler. In Limburg kan het kwik lokaal nog naar 20 graden stijgen, maar in de rest van het land wordt het 18 à 19 graden. In de Oostkantons wordt het zelfs vrij fris met 15-17 graden.

  Typisch Belgisch zomerweer

  De komende tijd blijft het weerbeeld bestaan uit zon, stapelwolken en regelmatig buien. Zo nu en dan is een klap onweer mogelijk. De maxima komen met 18-22 graden lager uit dan de gebruikelijke waarden voor half augustus. In het weekend kan het tijdelijk 1-2 graden warmer worden, maar daarna blijven de maxima weer rond 20 graden uitkomen. In de loop van volgende week lijkt het iets warmer te worden, maar de kans op zomers warm, zonnig en droog zomerweer blijft voorlopig zeer klein.

  Alle details voor jouw regio lees je in ons weerbericht.

  Foto: Jannes Wiersema

  Door: Marlotte van der Heiden