Meteovista
Meteovista

  Het wordt een tropisch raceweekend in Spanje

  Aangemaakt: 12 aug 2020, 12:03 uur

  De volgende race die op de kalender staat is de Grand Prix van Spanje. Het wordt een tropisch raceweekend met veel zon en hoge temperaturen. Bij volop zon stijgt de temperatuur naar 31-33 graden en het asfalt op de baan zal bloedheet zijn. De kans op verkoelende regen is daarbij uiterst klein.

  De coureurs kunnen zich dit weekend opmaken voor de Grand Prix van Spanje op het Circuit de Catalunya. Deze baan ligt net buiten Barcelona in het plaatsje Montmeló. De weersomstandigheden zijn op alle dagen gelijk met veel zon en tropische temperaturen.

  De vrije trainingen op vrijdag verlopen onder de blakende zon. Daarbij is het tropisch warm met maxima tot 32 graden. De wind is slechts zwak en waait uit het zuiden.

  Ook tijdens de derde vrije training en de kwalificatie op zaterdag is het zonovergoten en tropisch warm. De zuidenwind is iets in kracht toegenomen en is meest matig. De temperatuur stijgt naar ongeveer 33 graden.

  GPSpanje1

  Zonnige en hete race op zondag

  Tijdens de race op zondag schijnt de zon weer volop. Er zijn ook stapelwolken zichtbaar, maar de kans op regen is met 15% klein. De temperatuur stijgt naar ongeveer 31 graden, maar het asfalt zal bloedheet zijn. De wind waait nog altijd uit het zuiden en is meest matig, windkracht 3.

  Foto: EPA/Andrew Boyers / Pool

  Door: Rico Schröder