Meteovista
Meteovista
  Winderig weekend

  Weekend zeer onstuimig én zeer zacht

  Aangemaakt: 13 feb 2020, 15:10 uur

  Komend weekend gaat de temperatuur omhoog en zondag is het zeer zacht met 15-17 graden. Daarbij gaat het ook hard waaien en kunnen we zware windstoten verwachten. Juist deze combinatie is best bijzonder. Verder is het grijs met een grote kans op regen, maar gelukkig zijn er ook genoeg droge perioden en dan is het eigenlijk prima weer.

  Zaterdag is het weer zo slecht nog niet. Er is wel veel bewolking en in het westen kan een beetje regen vallen, maar er zijn ook lange droge perioden. Met een graad of 13 is het behoorlijk zacht. Gemiddeld is het in februari 6-7 graden. Er steekt een vrij krachtige zuidwestenwind op en ’s avonds gaat het aan de kust hard waaien. Daarbij kunnen zware windstoten voorkomen van 75-80 km/uur.

  In de nacht naar zondag wordt het zeer onstuimig met aan zee een stormachtige zuidwester. Ook in het binnenland neemt de wind toe met windstoten rond 80 km/uur. Vooral het westen maakt kans op perioden met regen.

  Even warm als in april

  Zondag blijft het bewolkt en zeer winderig met zware windstoten. De wind voert bijzonder zachte lucht aan en daardoor wordt het op grote schaal 15-16 graden. Deze waarden zouden een dag laat in april niet misstaan. In Limburg zou het plaatselijk zelfs 17 graden kunnen worden.

  Dat het bijzonder zacht wordt wil niet zeggen dat het droog blijft. Vooral later in de middag en in de avond kan het een tijd regenen. Daarbij kan de wind nog een keer flink aantrekken.

  Het vooruitzicht naar komende week laat veel rustiger weer zien. Daarbij kunnen we ook zon verwachten en de middagtemperatuur ligt dan tussen 7 en 10 graden. Af en toe kunnen wel buien ontstaan.

  Foto: ANP

  Door: Matthijs van der Linden