Weekverwachting: zomerse hitte op komst

13 juni 2022, 10:25

Weekverwachting
Zwembad in de tuin. Foto: Femke Straten.

Komende dagen gaat de temperatuur flink omhoog. In dit artikel lees je hoe warm het eind van de week kan worden en welk weertype je daarbij kan verwachten.

Deze maandag is de koelste dag van de week. Dit komt doordat er een matige noordwestenwind waait. Vanwege het nog niet zo warme Noordzeewater wordt het deze namiddag slechts 16 of 17 graden direct aan zee tot lokaal 21 graden in het binnenland.

Alle details over het weer van vandaag lees je in ons uitgebreide weerbericht.

Veel zon, alleen wind aan zee

Dinsdag, woensdag en donderdag is de wind op veel plaatsen hooguit zwak. Aan de kust is de wind wel soms matig van kracht en waait uit noordelijke richtingen. Dit heeft gevolgen voor de maximumtemperatuur. Landinwaarts loopt het kwik vanaf woensdag op naar 25 tot 28 graden, maar in de kustregio wordt het 20 tot 23 graden. Hiermee is het wat fris voor een echte zwem- en standdag, maar wel heerlijk weer voor een drankje op de boulevard.

Meisje in de bloemen in juni. Foto: Ben Saanen.
Meisje in de bloemen in juni. Foto: Ben Saanen.

Het weerbeeld geeft op deze dagen veel zonneschijn met soms wat dunne sluierwolken en landinwaarts een paar stapelwolken. De zon is zeer fel in deze tijd van het jaar en schijnt in de namiddag met zonkracht 7 of 8. Smeer je goed in als je enige tijd buiten bent, want zonder zonnebrandcrème kan je huid al na 10 minuten verbranden.

Doordat het landinwaarts amper waait en de zon in juni heel laat pas onder gaat kan je ’s avonds lang buiten zitten.

Zomerhitte op vrijdag en zaterdag

In de nacht van donderdag naar vrijdag draait wind naar het zuiden en hierdoor wordt het vanaf vrijdag nog warmer. Dit geldt ook voor de kustregio. Vrijdagmiddag wordt het 27 graden in Oostende tot 31 graden in de Kempen en de Gaume.

Zaterdag kan het landinwaarts wellicht zelfs lokaal 33 graden worden. Wel neemt vanaf zaterdagmiddag de kans op onweersbuien toe en wordt het zeer waarschijnlijk vanaf zondag een stuk minder warm met volgende week maxima rond 21 graden.

Author Image

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Reageer via Facebook

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht