Meteovista
Meteovista
  weerfotoweekendBE

  Onweersbuien verdrijven de hitte dit weekend

  Aangemaakt: 13 aug 2020, 14:52 uur

  Onweersbuien verdrijven de hitte. Lokaal kunnen het stevige buien zijn en vergezeld gaan met hagel en windstoten. Ook is veel regenwater in korte tijd mogelijk. Zowel zaterdag als zondag schijnt ook geregeld de zon. De temperatuur stijgt zaterdag naar 22-27 graden. Zondag is het overal weer warmer en is het in Limburg terug tropisch. Volgende week is de hittegolf voorbij.

  Regen- en onweersbuien verdrijven de hitte. Zowel later op deze donderdag als vrijdag kunnen stevige regen- en onweersbuien tot ontwikkeling komen en daarbij is kans op hagel, windstoten en veel regenwater in korte tijd. De temperatuur is deze namiddag 26-28 graden aan zee en 30-32 graden elders. Alleen in de hogere delen van het land is het iets minder heet.

  Vrijdag blijft de temperatuur overal onder 30 graden. In Antwerpen en Limburg wordt het 28-29 graden, elders liggen de maxima rond 26-27 graden. Zowel in de hogere delen als aan zee blijft de temperatuur onder 25 graden en is de hittegolf voorbij. Het is veelal 23-24 graden. Door een hoge luchtvochtigheid zal het benauwd en drukkend warm aanvoelen.

  Wisselvallig weekend met onweersbuien

  Ook op beide weekenddagen komt het tot regen- en onweersbuien. Bij buien is aanhoudend kans op hagel, windstoten en veel hemelwater in korte tijd. De temperatuur is zaterdag op de meeste plaatsen nog zomers met 25-27 graden. In West-Vlaanderen, maar ook in het oosten is het minder warm met 22-24 graden. Zondag is het overal terug warmer. Aan zee is het zomers met 26 graden, elders is het 28-29 graden en in Antwerpen en Limburg is het tropisch met 30-31 graden.

  Hittegolf volgende week voorbij

  In gebieden direct aan zee is de hittegolf mogelijk dit weekend al voorbij, maar ook landinwaarts is het eind van de indrukwekkende hittegolf in zicht. Maandag is het in het westen 23-24 graden, maar landinwaarts kan het nog 25-27 graden worden. Dinsdag wordt het 22 tot lokaal nog 25 graden. Alleen daar waar het nog 25 graden of meer wordt houdt de hittegolf aan. Het weerbeeld laat een mix zien van zon, wolken en enkele buien.

  Foto: Ben Saanen

  Door: Rico Schröder