Weekverwachting: na zonnige maandag volgt wisselvallig herfstweer

14 november 2022, 09:30

Maandag overdag kun je nog droog fietsen, maar daarna is een poncho toch wel handig! Foto: Toon Boons

Na een zonovergoten weekend gaat ook de nieuwe week zonnig en droog van start. Toch lijken regenzones en buien al snel weer de overhand te nemen. Of het daarbij wel zacht blijft, lees je in deze weekverwachting.

Na een koude start met regionaal vorst volgt een droge dag met een mix van wolken en zon. De temperatuur kan uiteindelijk oplopen naar 9 tot 12 graden. Vanavond trekt vanuit het zuidwesten een regengebied over het land. Lees meer details over het weer van maandag in ons uitgebreide weerbericht.

Koningsdag wisselvallig

Dinsdagochtend heeft de regen ons land verlaten, al overheerst de bewolking wel nog steeds op de meeste plaatsen. Het droge weer is maar van korte duur, want vanaf het middaguur trekt een nieuwe regenzone over het land. De maxima komen uit op zo’n 9 graden in Hoog-België en 13 graden in Limburg. In de loop van de avond wordt het weer droog vanuit het zuidwesten, waarna opklaringen terrein winnen.

Woensdag is de zon beter te zien dan dinsdag, al trekken ook enkele buien over het land. Een paraplu is dus best wel handig. Tussen de buien door zijn er ook genoeg droge momenten waarbij de zon af en toe tevoorschijn komt. Aan de temperatuur verandert weinig ten opzichte van dinsdag.

Weinig verandering in tweede helft van de week

Ook donderdag blijft het (licht) wisselvallige herfstweer aanhouden met een afwisseling van buien en zonnige perioden. De temperatuur blijft vrij hoog voor de tijd van het jaar met zo’n 10 tot 14 graden, waarbij de hoogste waarden in de steden worden gehaald.

Vrijdag en het weekend lijkt de temperatuur langzaam wat te dalen richting 10 graden, wat heel normaal is voor midden november. Het weerbeeld blijft daarbij wisselvallig met af en toe buien of een regenzone, al is het vaak genoeg ook droog.

Donny de Koning

Donny de Koning

Presentator en redacteur

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht