Veel zonneschijn dit paasweekend

14 april 2022, 11:10

Weekendverwachting
Pasen. Beeld AS / lassedisignen

Na een wat weifelende start op Goede Vrijdag verloopt het paasweekend behoorlijk zonnig. Vooral zaterdag en zondag schijnt de zon uitbundig. Op paasmaandag komt het zonnige weer onder druk te staan. Alle details lees je in dit weekendweerbericht.

Dit weekend eindigt de paasvakantie en dat gaat gepaard met prima voorjaarsweer. Goede Vrijdag start met veel ochtendgrijs. Gaandeweg de dag breekt de zon steeds meer door. Meer detail over vrijdag lees je in het weerbericht België.

Zonovergoten dagen

Zaterdag en zondag verlopen beiden zonovergoten. Zaterdag zien we in de namiddag hier en daar stapelwolkjes. Op zondag is er naast een paar stapelwolken ook wat hoge bewolking aanwezig. Desondanks kunnen we op beide dagen 10 of 11 uur zonneschijn verwachten.

Ook de middagtemperatuur is beide dagen vergelijkbaar met zo’n 15 graden in de hogere delen van de Ardennen en 17 tot 19 graden in de rest van het land. ’s Nachts koelt het flink af met minima rond 3 graden en in de Ardense dalen en de Oostkantons een graadje vorst.

Zonnebrandcrème niet vergeten

De zon schijnt op beide middagen met UV-index 4 en zondag rond 13:30 uur is zelfs eventjes UV-index 5 mogelijk. Zonder zonnebrandcrème kan je huid bij zonkracht 4 binnen 30-60 minuten verbranden bij. Bij zonkracht 5 is dit al in 20-40 minuten, afhankelijk van je huidtype.

Paasmaandag meer wolken

Op maandag is het op de meeste plaatsen ook nog droog en vrij zonnig. In de loop van de dag neemt de bewolking toe en in de namiddag en avond is er vooral in het westen kans op een bui. Het wordt 16 graden in de Ardennen en aan zee tot 19 graden Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Limburg.

Na Pasen moet de temperatuur iets inleveren. Vanaf dinsdag komen de maxima waarschijnlijk uit op 13 tot 16 graden. Daarbij zijn er wat meer wolken en neemt de neerslagkans ook wat toe. De kans op een echt nat weertype blijft voorlopig echter zeer klein.

Author Image

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Reageer via Facebook

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht