Weekendweer: normaal Belgisch zomerweer

14 juli 2022, 13:30

Heerlijk buitenweer. Foto: Ben Saanen

Het weerbeeld ziet er dit weekend prima uit. Er zijn op beide weekenddagen flinke zonnige perioden en het blijft overal droog. Zaterdag is het 20 tot 25 graden, zondag is het overal warmer met maxima van 25 tot 28 graden. Het is dan ook heel aangenaam weer voor een wandeling, fietstocht of festival.

Op deze donderdag is er een mix van zon en wolken. Het is droog en het is 21 tot lokaal 27 graden. Ook morgen schijnt geregeld de zon. Het blijft droog en met 21 tot 24 graden is het heel aangenaam weer om buiten te vertoeven. De details voor het weer lees je in het uitgebreide weerbericht van België.

Droge zaterdag

De eerste dag van het weekend schijnt geregeld de zon. Er waait een zwakke tot matige noorden- tot noordwestenwind en het wordt 20 graden aan zee en lokaal 25 graden in het binnenland. In Hoog-België loopt het kwik op naar ongeveer 22 graden.

Het is dan ook heerlijk weer om buiten te vertoeven voor een wandeling of fietstocht. Ook is het prima weer voor een braderie, zomermarkt of festival. Smeer je wel goed in, want tussen 12:00 en 15:00 uur is de zonkracht 7. Dat betekent dat de onbeschermde huid met 10 tot 25 minuten kan verbranden.

Zondag een paar graden warmer

Zondag zijn er flinke perioden met zon. Het blijft overal droog en er staat over het algemeen niet veel wind. De temperatuur is wat hoger en ligt tussen 25 graden aan zee en lokaal 28 graden in het binnenland. Doordat er nagenoeg geen wind staat, steekt er aan de kust een zwakke wind van zee op. De temperatuur zal dan ook in de loop van de middag op de stranden wat dalen. De zeewatertemperatuur is ongeveer 20 graden en dat is een prima temperatuur voor een verfrissende duik in de Noordzee.

Volgende week heet

Na het weekend wordt het flink warmer. Bij veel zon loopt het kwik maandag op naar 30 graden aan zee en lokaal 34 graden in het binnenland. Dinsdag wordt het nog warmer met maxima van 33 tot lokaal 37 graden. Een dagje strand is dan ideaal, want zowel maandag als dinsdag steekt er aan de westkust een verkoelende wind van zee op.

Author Image

Rico Schröder

Meteoroloog

Reageer via Facebook

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht