Weekverwachting: somber novemberweer

15 november 2021, 10:52

Steek de kaarsjes maar aan, deze week belooft het namelijk behoorlijk somber weer te blijven. Vaak is het bewolkt, maar er zullen ook dagen zijn met een beetje zon. Wanneer jij jezelf met wat zonlicht op kan laden lees je in deze weekverwachting.

November gaat de tweede helft in en de dagen worden nu echt duisterder. Zeker deze maandag en dinsdag is het donkergrijs weer en krijg je de zon niet te zien. Hier en daar kan het een beetje spetteren, maar dat stelt nauwelijks iets voor. Je paraplu heb je dus niet nodig. Het sombere weer gaat gepaard met lage temperaturen voor de tijd van het jaar. In Vlaanderen wordt het een graad of 8 terwijl maxima van 9 à 10 graden gebruikelijk zijn.

Mooiste dag van de week

Gelukkig is er ook licht aan het einde van de bewolkte tunnel. Woensdag breekt vanaf het noordwesten namelijk de zon door en wordt het overal droog. Dat is een mooi moment om buiten even een wandelingetje te maken en wat zonnestralen op te vangen. Vitamine D doe je daar in deze tijd van het jaar overigens nauwelijks nog mee op.

Het is nog wel fijn om je warme jas aan te hebben. Hoewel het met 12 graden zachter is dan de eerste dagen van de week, voelt het door de zwakke tot matige wind iets kouder aan dan de thermometers aanwijzen.

Prachtige rood gekleurde bladeren in park met vijver in november

Foto: Loes Rodemond

Bewolking terug van weggeweest

Vanaf donderdag neemt de bewolking terug toe en staat ons weer een aantal sombere dagen te wachten. Wederom kan het daarbij af en toe spetteren, maar dat levert nog geen liter regen per vierkante meter op. Eerst is het nog zacht met op vrijdag zelfs 13 graden, maar vanaf zondag komt de temperatuur weer beneden 10 graden uit. Daarbij kan de zon doorbreken, maar valt ook af en toe een bui.

Weten of het koudere weer volgende week ook vorst in de nacht of zelfs winterse neerslag oplevert? Hou ons meest uitgebreide weerbericht van België in de gaten om het te weten.

Hoofdfoto: Jos Hebben

Door: Yannick Damen

Reageer via Facebook