Giro-renners gaan opnieuw zonnige en warme week tegemoet

16 mei 2022, 15:18

Sport
Giro d'Italia. Beeld ANP / EPA / MAURIZIO BRAMBATTI

De deelnemers van de Giro d'Italia krijgen - net als vorige week - ook de komende dagen veel droge, zonnige en warme ritten voor hun kiezen. De temperatuur ligt deze week veelal tussen de 25 en 30 graden.

Na de rustdag van maandag koersen de renners dinsdag weer verder met een rit van Pescara naar Jesi. Het blijft droog en vrij zonnig en met 26 tot 27 graden wordt het een stuk warmer dan voorgaande dagen. Ook tijdens de etappe van woensdag, die tussen Santarcangelo en Reggio Emilia wordt verreden, is het zomers. Het regent niet, de zon laat zich weer flink zien en de temperatuur is opnieuw vrij hoog. Bij de start is het nog een graad of 25, maar bij de finish kan het kwik oplopen tot zo'n 30 graden.

De twaalfde etappe van de Ronde van Italië voert de renners donderdag van Parma naar Genua. Het weerbeeld is dan bijna identiek aan de dagen daarvoor met temperaturen van 25 tot 29 graden en verder droog en zonnig weer. Ook vrijdag verandert er weinig tijdens de rit van San Remo naar Cuneo. Bij de start is het nog wel 20 tot 25 graden, maar aan het einde van de middag is het kwik opgelopen tot zo'n 29 graden. Wel trekt er dan af en toe wat bewolking over.

Het weekend belooft warm te worden met waarden rond de 30 graden. Zowel bij de bergrit op zaterdag van Santena naar Turijn, als bij de zondagse bergrit van Rivarolo Canavese naar Cogne blijft het zonnig en droog. In het hooggebergte kan het dan wel wat frisser aanvoelen met een graad of 21.

Author Image

ANP/Meteovista

ANP/Meteovista

Reageer via Facebook

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht