Tropisch warm tijdens GP Frankrijk

16 juni 2021, 16:20

De coureurs van de Formule 1 staat een verhitte Grand Prix te wachten. Niet alleen door een felle strijd tussen de teams, maar ook door hoge temperaturen. Tijdens de race op zondag kan de temperatuur in de regio van Marseille stijgen naar 30 graden. Met het naderen van de race neemt ook de kans op een onweersbui toe.

De eerste vrije training wordt verreden onder zomerse omstandigheden met een felle zon en enkele wolkensluiers. De lucht is vrij vochtig en tijdens de tweede vrije training is een kleine buiendreiging. Waarschijnlijk blijft het droog, dus de focus blijft bij de training. De weersomstandigheden tijdens de derde training en de kwalificatie zijn vergelijkbaar met die op vrijdag en waarschijnlijk speelt het weer de coureurs geen parten.

Onweer in de lucht

Zondag wordt het opnieuw tropisch en blijft verzengende hitte door de aanlandige wind uit. Wel zijn er meer wolkenvelden dan de voorgaande dagen. In het zuiden van Frankrijk kunnen flinke regen- en onweersbuien ontstaan. Tijdens de race is er een kleine onweersdreiging, maar er is een grote kans dat de buien nog ten westen van Circuit Paul Ricard blijven.

Foto: Getty Images via Red Bull Content Pool

Door: Matthijs van der Linden

Reageer via Facebook