Zonnig weekend met koude wind

17 maart 2022, 10:20

Weekendverwachting
Lentebloesem. Foto: Jos Hebben

Het weekend start met een zonnige zaterdag. Er waait wel een koude wind. Zondag krijgt de zon concurrentie van wolken en in de Ardennen is zelfs kans op een sneeuwbui. Alle details lees je in dit weekendweerbericht.

Vandaag breekt vanaf het westen op steeds meer plaatsen de zon door. Het wordt 10 tot 13 graden bij een frisse noordwestenwind. Morgen is er veel zon en wordt het iets warmer dan vandaag.

Voor meer details over het weer van vandaag, komende nacht en morgen lees je ons uitgebreide weerbericht.

Zonovergoten zaterdag

Zaterdag start fris met temperaturen in de vroege ochtend in Vlaanderen enkele graden boven het vriespunt. Het is volop zonnig en de zon warmt de lucht op. Om 10:00 uur is het 7 tot 9 graden en halverwege de middag is het 13 of 14 graden. Er waait een matige (noord)oostenwind. Op de Ardense toppen is de wind vrij krachtig en wordt het slechts een graad of 11. 

In de nacht koelt het fors af. Op veel plaatsen liggen de minima tussen 0 en 3 graden. In de Ardense dalen komt het regionaal tot lichte vorst.

Zondag zon, maar ook kans op een bui 

Ook zondag start vrij koud met ’s ochtends vroeg 1 tot 4 graden. De zon warmt de lucht op naar 10 tot 13 graden, maar de meest matige oostenwind maakt het voor het gevoel enkele graden kouder. In de loop van de dag is er een kleine kans op een bui. In de Ardennen kan dit een winterse bui zijn. 

Meer zon volgende week

Na het weekend is het nog een aantal dagen overwegend droog en vaak zonnig. De wind draait van oost naar zuidoost en daardoor wordt het wat warmer dan in het weekend met middagtemperaturen van 13 graden in de Ardennen tot 17 graden de Kempen. In de nachten kan het nog flink afkoelen met minima veelal tussen 0 en 5 graden.

Johnny Willemsen

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht