Weekverwachting: zo zacht én herfstachtig wordt deze week

18 oktober 2021, 14:59

Zomerjas, winterjas, regenjas: ze komen deze week allemaal van pas. In deze weekverwachting lees je wat voor weer je precies kan verwachten. Leg je verschillende setjes kleding maar vast klaar!

Het weer scheelt deze week letterlijk een jas. Terwijl het dinsdag en woensdag regionaal nog 20 graden kan worden, keldert het kwik aan het eind van de week naar slechts 11 graden. Het mag de eerste dagen van de week wel zeer zacht zijn, nazomeren doet het zeker niet. Er staat namelijk veel wind en er trekken geregeld buien over het land. Toch zijn er ook mooie momenten en met een goede planning kun je genoeg uren van zalig najaarsweer genieten.

Zo breekt dinsdagmiddag vanaf het zuidwesten de zon door en wordt het urenlang droog. Dat is dus een goed moment om buiten te zijn. Zit je uit de wind, dan kan je jas zelfs uit. Het wordt namelijk 19 tot lokaal 21 graden. Ook woensdagochtend zijn er genoeg droge momenten om lekker buiten te zijn. ’s Middags trekken juist vrij veel buien over het land. Met een vrij krachtige en vlagerige zuidwestenwind is het op dat moment wel zo fijn om een jack aan te hebben.

Wandelaars en paard in de Brabantse bossen tijdens zonnig najaarsweer

Tijdens zonnige en droge momenten is het zalig weer voor een wandeling in het bos. Foto: Ben Saanen

Herfst, herfst, herfst

Op donderdag zal je onze radar goed in de gaten moeten houden, want van tijd tot tijd regent het flink. Daarbij steekt ook nog eens een straffe wind op met rukwinden tot 70 kilometer per uur, ook in het binnenland. Er is zelfs een kleine kans op storm aan de kust, maar dat is nu nog onzeker. In Vlaanderen wordt het 14 of 15 graden en daarmee is het een stuk frisser dan de voorgaande dagen.

Het kan nog frisser, want vrijdag en in het weekend krijgen we te maken met maxima van 10 tot 13 graden. Heb je een weekendje Ardennen gepland, dan komt je winterkleding goed van pas. Daar wordt het namelijk hooguit 8 graden. Vrijdag staan nog een aantal buien op het programma, maar het weekend verloopt op de meeste plaatsen droog met ruimte voor de zon. Ook de wind neemt af. Ondanks de lage temperaturen zijn dat prima vooruitzichten als je dit weekend naar buiten wil.

Op de hoogte blijven van het wisselvallige weer deze week? Je leest het in het meest uitgebreide weerbericht van België.

Hoofdfoto: AdobeStock / SL-Photography

Door: Yannick Damen

Reageer via Facebook