Meteovista
Meteovista
  weerfotoweekendBE

  Weekendweer: licht wisselvallig en niet helemaal droog

  Aangemaakt: 18 jun 2020, 13:30 uur

  Het weekendweer laat geregeld de zon zien, maar het wordt geen zonovergoten weekend en het blijft ook niet helemaal droog. Zaterdag is landinwaarts kans op een paar buien en zondag stijgt in de loop van de dag vanuit het westen de kans op wat lichte regen. Met 17-23 graden ligt de temperatuur op een heel normaal niveau voor juni.

  In het weekend van de zonnewende is het licht wisselvallig zomerweer. De zon schijnt geregeld, maar vooral landinwaarts is zaterdagmiddag kans op buien. De temperatuur stijgt naar 17-18 graden in de hogere delen van het land en naar 19 vlak aan zee. Elders stijgt het kwik naar 20-22 graden met de hoogste temperaturen in de Kempen. Daarmee is de temperatuur heel normaal voor de tijd van het jaar.

  De zon is weer fel met een zonkracht van 6 tot 7. Dat betekent dat de onbeschermde huid binnen 10-15 minuten kan verbranden.

  Zondag meer bewolking en later wat lichte regen

  De zondag start vooral landinwaarts met volop zonneschijn. Vanuit het westen neemt de bewolking geleidelijk toe en in de loop van de middag gaat het in het westen licht regenen. Dit regengebied trekt in de avond verder over het land naar het oosten. De wind waait uit het zuidwesten en aan zee kun je echt uitwaaien met een vrij krachtige wind, windkracht 5.

  De temperatuur is prima, maar neem voor de zekerheid een paraplu mee als je op pad gaat. Het kwik stijgt op veruit de meeste plaatsen naar een aangename waarde van 22-23 graden. Alleen aan zee en in de hogere delen is het met 19-20 graden iets minder warm.

  Foto: Goedele Gysemans

  Door: Rico Schröder