Meteovista
Meteovista
  Bart_Veurne_lenteweer

  Warm Hemelvaartsweekend met ook buien

  Aangemaakt: 19 mei 2020, 08:22 uur

  Het lange Hemelvaartsweekend begint donderdag met een felle zon en zomerse temperaturen van 26-29 graden. Ook vrijdag is het warm. Zaterdag is het onstuimig met buien en later op de dag juist weer zon. Met 17-20 graden is het veel minder warm, maar voor de tijd van het jaar is dat normaal. We sluiten het weekend wat rustiger af, met zon en dan is het met 18-22 graden ook weer iets warmer.

  Met Hemelvaartsdag is het zeer zonnig en zomers warm. Het wordt 25 tot lokaal 29 graden. Alleen aan de kust is het iets minder warm en daar kan het door een zeewind in de middag veel frisser worden. De zon is erg fel met zonkracht 6 à 7, dus goed smeer je goed in als je een tijd de zon in gaat. Ook aan zee is de zon fel, zonkracht heeft niks te maken met de temperatuur. Mogelijk ontstaat eind van de dag een enkele (onweers)bui.

  Ook vrijdag hebben we te maken met hoge temperaturen, het wordt dan 23 graden in het westen tot lokaal 28 graden in Limburg. Er is meer bewolking en er kunnen enkele buien voorkomen. Af en toe schijnt de zon en ook dan kan een onbeschermde huid in korte tijd verbranden. In het zuiden kan het (afgerond) zonkracht 8 worden.

  Zaterdag normale temperatuur en vrij veel wind

  In het weekend valt de temperatuur veel lager uit. Toch is het zaterdag met 17-20 graden niet koud, maar juist heel gemiddeld voor mei. Het is bewolkt en er trekken buien over het land. Daarbij staat een onstuimige wind. In de loop van de dag klaart het op en in de avond is het op veel plaatsen nog een tijd lekker zonnig.

  Zondag is het wat rustiger met een matige wind en een mix van zon en stapelwolken. Het blijft droog en het wordt 18-22 graden.

  Foto: Bart Veurne

  Door: Matthijs van der Linden