Weekendweer: winterse verrassing in Vlaanderen?

02 december 2021, 16:13

Weekendverwachting
Smeltende natte sneeuw op de stoep

Ons land beleeft een natte en koude periode en dat is dit weekend niet anders. De Ardennen krijgen een dik pak sneeuw en ook in Vlaanderen kunnen vlokken naar beneden dwarrelen. In dit weekendweerbericht lees je wat je kan verwachten.

Pak je lekkere warme trui er maar bij, want deze vrijdag luiden we het weekend waterkoud in. Vrijdagmiddag- en avond trekt namelijk een regengebied over het land. In de regen is het slechts 4 graden en met een stevige wind erbij voelt het aan alsof het vriest. In de Ardennen is het plaatje compleet winters. Daar valt boven 400 meter hoogte 5-10 centimeter sneeuw en vliegt de sneeuw vanwege de wind door de straten.

Zaterdag is dat winterse weer tijdelijk voorbij. In het hele land dooit het en in Vlaanderen loopt de temperatuur op naar 7 graden. Aangenaam decemberweer levert dat niet op, want het is grijs met in de namiddag van tijd tot tijd flink wat regen. Ben je van plan om een wandelingetje te maken, dan kun je dat het beste zaterdagochtend doen. Dan is het namelijk op de meeste plaatsen droog. Dat is ook goed nieuws als je gaat sporten.

Ook in Vlaanderen sneeuw?

Zondag bereikt koudere lucht ons land opnieuw en dat levert ook in Vlaanderen af en toe winterse neerslag op. Er valt voornamelijk regen en smeltende sneeuw, maar er is een kleine kans dat het ook in de lage delen van ons land wit kleurt. De grootste kans op een witte surprise in Vlaanderen maken de Vlaamse Ardennen. En voor sneeuwgarantie kun je uiteraard naar de hogere Ardennen trekken. Daar valt ook zondag waarschijnlijk weer een verse laag van een aantal centimeter. Het wordt maximaal 5 graden in Vlaanderen en 0 graden in de Hoge Venen.

Of het na dit weekend koud blijft lees je in ons meest uitgebreide weerbericht van België.

Hoofdfoto: AdobeStock / adria paez forteza/EyeEm

Author Image

Yannick Damen

Meteoroloog

Reageer via Facebook

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzichtnext-arrow-blue