Meteovista
Meteovista
  20200430_192239 (1)

  Wisselvallig en vrij winderig weekend

  Aangemaakt: 02 jul 2020, 11:21 uur

  Komend weekend waait er een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind. Aan zee is de wind krachtig en zondagmiddag mogelijk soms zeer krachtig, 7 Bft. Er zijn vrij veel wolkenvelden, er valt af en toe regen en soms schijnt de zon. Koud is het niet met 20 graden aan zee tot 23 graden in de Kempen en in de Gaumestreek.

  Morgen is het wisselend bewolkt met een enkele bui. Op veel plaatsen blijft het de hele dag droog en is het prima weer. Bij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind wordt het 19 graden aan zee en in de Ardennen en 20-23 graden in de rest van het land.

  Het weekend start zaterdagochtend wisselend bewolkt met in het zuiden en oosten meer zon dan in het noorden en westen. Plaatselijk valt wat lichte regen. In de namiddag wordt de bewolking vanaf het westen dikker. Aan het einde van de namiddag en zaterdagavond volgen in het hele land perioden van regen.

  De zuidwestenwind is matig in het binnenland en vrij krachtig aan zee. Aan het einde van de namiddag en in de avond kan het langs de kust soms krachtig waaien (6 Bft.). De maximumtemperatuur komt uit rond 21 graden. In het zuiden van de provincie Luxemburg kan het 23 graden worden.

  Ook zondag veel wind aan de kust

  Op zondag is de zuidwestenwind nog iets meer aanwezig. Landinwaarts waait het meestal matig en in de kustregio (vrij) krachtig. Direct aan de kust kan het soms zeer krachtig (7 Bft.) waaien met windstoten tot 70 km/uur. Het weerbeeld bestaat uit vrij veel bewolking en af en toe wat lichte regen. In de namiddag breekt vanaf het westen de zon geregeld door, afgewisseld door een bui. Het wordt 20 graden aan zee tot 23 graden in de Kempen en de Gaumestreek.

  Na het weekend wordt het geleidelijk droger met meer ruimte voor de zon. De kans op warm zomerweer is ook volgende week voorlopig zeer klein.

  Lees hier een terugblik op het weer in de afgelopen junimaand.

  Foto: Johnny Willemsen

  Door: Johnny Willemsen