Zeer heet bij GP Verenigde Staten

20 oktober 2021, 11:43

In Texas is het nog volop zomer. De hele week komt de middagtemperatuur in Austin ruim boven 30 graden uit en zondag tijdens de race is het zelfs 34 graden. Daarbij is de luchtvochtigheid ook hoog, waardoor het nog heter aanvoelt. De buienkans is klein, maar vooral zondag is een bui niet helemaal uitgesloten.

De zeventiende Grand Prix van het jaar is de GP van de Verenigde Staten. Het Circuit of the Americas ligt bij de stad Austin in Texas. Het tijdverschil met Nederland is zeven uur. Er wordt daar ‘s middags gereden, waardoor de kwalificatie en de race voor ons in de late avond zijn. 

Tijdens de drie vrije trainingen is het droog en erg warm. Bij de ochtendtraining op vrijdag is het circa 28 graden, maar in de middag klimt het kwik naar 34 graden. Door de hoge luchtvochtigheid voelt het drukkend heet aan. 

Ook tijdens de kwalificatie is het heet en benauwd. Zeer waarschijnlijk blijft het droog, maar in de avond (nacht naar zondag Nederlandse tijd) is de buienkans wat groter.

Grote kans op droge race, 34 graden

Ook op zondag is de kans groot is dat het droog blijft. De neerslagkans is slechts 10%. Het is opnieuw drukkend en heet met een maximumtemperatuur rond 34 graden. Het asfalt wordt nog veel heter, waardoor de banden sneller slijten. Het zal daarom flink zweten worden voor coureurs en monteurs in de pitstraat. 

Foto: Mark Thompson/Getty Images via Redbullcontentpool

Door: Johnny Willemsen

Reageer via Facebook