Weekverwachting: warm zomerweer met zon en buien

20 juni 2022, 10:20

Weekverwachting
Het is zomer. Foto: Paul Hermans.

Het wordt deze week behoorlijk zomers met vaak veel zon, maar ook onweersbuien. In deze weekverwachting lees je wanneer je wat kan verwachten.

Deze maandag breekt de zon steeds beter door. Het wordt 17 tot 21 graden en daarmee is het aanmerkelijk minder warm dan de komende dagen. Alle details over het weer van vandaag, vanavond en komende nacht lees je in ons weerbericht België.

De zonkracht is deze namiddag en ook de komende dagen zeer hoog. Tussen 12:00 en 15:00 schijnt de zon met UV-Index 7 en in het zuiden lokaal zelfs met UV-Index 8. Zonder zonnebrandcrème kan je al na 10 minuten verbranden.

Lees meer over de kracht van de zon.

Veel zon, lokale onweersbui

Dinsdag en woensdag zijn er zonnige perioden. Vooral dinsdag is er in de Ardennen in de namiddag kans op enkele stevige onweersbuien. Woensdag beperkt de buienkans zich tot het uiterste zuiden van de provincie Luxemburg.

De temperatuur gaat omhoog met dinsdagmiddag 21 graden aan zee tot 25 graden in de Kempen en de Gaume. Woensdag wordt het 22 tot 28 graden met de hoogste waarden in Limburg en de laagste maxima aan zee.

Donderdag warmste dag, buiigheid neemt toe

Donderdag wordt het 24 graden op de standen tot 30 graden in de Kempen. Er is eerst veel ruimte voor de zon, maar in de namiddag neemt de kans op onweersbuien vanaf het zuiden toe. Deze buien kunnen mogelijk fors uitpakken met hagel en windstoten.

Ook vrijdag en komend weekend staan regen- en onweersbuien op het programma. De meeste buien zullen in de namiddag voorkomen, waardoor het in de voormiddag soms nog heel aardig weer is. Vrijdag wordt het tussen de buien door landinwaarts nog 24 tot 26 graden. In het weekend wordt het op de meeste plaatsen 19 tot 23 graden.

Author Image

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Reageer via Facebook

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht