Meteovista
Meteovista
  Za 14 Sept 2019 Jannes Wiersema 013

  Zomers warm weekend, zondag later buien

  Aangemaakt: 20 sep 2019, 08:12 uur

  Zaterdag wordt een zonnige nazomerdag. Zondag begint nog met zon, maar al snel neemt de bewolking toe en in de namiddag is kans op een onweersbui. Het wordt op beide dagen circa 25 graden. Ook vandaag is het in de namiddag al aangenaam nazomerweer.

  Na een frisse ochtend wordt het in de namiddag op veel plaatsen 20 graden. Alleen in de Ardennen ligt de maximumtemperatuur vandaag met 17-18 graden iets lager.

  Terrasje vanavond?

  Wie vanavond een terrasje wil pakken of buiten wil eten doet er verstandig aan dit vroeg te doen. Om 18:00 is het nog 18-19 graden, maar om 21:00 uur is het nog maar een graad of 14. De zon gaat vanavond rond 19:45 uur onder.

  Zaterdag zomers warm

  Morgen wordt een zonovergoten dag. De middagtemperatuur komt uit tussen 22 graden in de Oostkantons en lokaal 26 gaden in de Kempen en langs de grens met Frankrijk. In Gent, Antwerpen en Brussel wordt het 25 graden. De wind waait uit het oosten en is matig van kracht.

  Zaterdagavond blijft het iets langer warm dan vanavond. Om 21:00 uur is het nog 17-19 graden en om middernacht is het 15-17 graden.

  Zondag kans op buien

  Ook op de tweede weekenddag komen de maxima uit tussen 22 graden in de Ardennen en lokaal 26 in het centrum en Limburg. De dag start vrij zonnig en droog. In de loop van de namiddag neemt de bewolking toe en vanaf het zuidwesten ook de kans op een onweersbui.

  Volgende week wisselvallig

  Na het weekend is elke dag grote kans op regen. Af en toe schijnt de zon. Met maxima rond 20 graden is het de eerste dagen van volgende week nog warm voor eind september. Later in de week zakt de middagtemperatuur naar de gebruikelijke waarde van een graad of 18.

  Foto: Jannes Wiersema

  Door: Johnny Willemsen