Weekverwachting: rustig septemberweer, verandering op komst

20 september 2021, 13:03

Net als vorige week ziet het weerbeeld er ook deze week rustig uit. In ieder geval tot en met woensdag schijnt de zon flink en is het droog. Vanaf donderdag weten regenstoringen ons weer te bereiken en wordt het ook minder warm. Hoe lang deze wisselvallige weerfase aanhoudt, lees je in deze weekverwachting.

Tot en met woensdag is het rustig en droog septemberweer met flinke zonnige perioden. Er zijn ook wolken zichtbaar, maar de zon schijnt daar goed doorheen. De temperatuur stijgt naar 18 of 19 graden en in de regio Antwerpen kan het 20 graden worden. In de hogere delen van het land wordt het maximaal 15 tot 17 graden. Dinsdag zijn er vergelijkbare temperaturen, maar woensdag kan het op veel plaatsen 21 graden worden.

De steeds langer wordende nachten verlopen behoorlijk fris. Zo kan de temperatuur komende nacht en ook in de nacht naar woensdag dalen naar 3 tot 7 graden. In de Ardense dalen kan het lokaal afkoelen tot dicht bij het vriespunt met kans op vorst aan de grond.

tijdelijk wisselvallig, regen, buien, plassen

Foto: Ben Saanen

Tijdelijk wat wisselvalliger

Vanaf donderdag weten regengebieden ons land weer te vinden. De bewolking neemt toe en vanuit het noordwesten trekt een gebied met regen over het land. Later zijn ook enkele buien mogelijk. Onze radar is dan weer een goed hulpmiddel als je naar buiten gaat. De matige en aan zee vrij krachtige wind draait naar het westen en voert iets minder warme lucht aan. De temperatuur komt in de middag uit tussen 16 en 19 graden.

Ook vrijdag is het licht wisselvallig met nog wat regen of enkele buien, maar in het weekend blijft het weer droog. De zon schijnt geregeld en met temperaturen van 19 tot 22 graden is het dan weer heel aangenaam voor eind september.

De details van het weer lees je elke dag in het uitgebreide weerbericht van België.

Foto: Ben Saanen

Door: Rico Schröder

Reageer via Facebook