Weekendweer: zo zonnig wordt het

21 oktober 2021, 11:10

Het onstuimige herfstweer maakt plaats voor een rustiger en droog weertype. Morgen is nog kans op enkele buien en waait het ook nog behoorlijk. Lees in dit artikel hoe aangenaam en zonnig het dit weekend bij jou wordt.

Deze namiddag trekken buien over het land en is de wind nog nadrukkelijk aanwezig. Ook morgen komt het nog tot enkele buien, vooral in Vlaanderen. Er waait een matige tot vrij krachtige westenwind en het wordt circa 11 graden. 

Meer over het weer van vandaag en morgen lees je in het meest uitgebreide weerbericht van België.

Nauwelijks wind op zaterdag

Zaterdag start met veel wolken en een lokaal buitje. Op veruit de meeste plaatsen blijft het droog en in de namiddag komt er wat meer ruimte voor de zon. In de Ardennen kan het overwegend bewolkt blijven. Het wordt op de meeste plaatsen 13-14 graden, maar in de Ardennen blijft het kwik rond 10 graden steken. Wat verder zal opvallen is dat het nauwelijks waait. De wind is slechts zwak uit zuidelijke richtingen. Het is zaterdag maar een beetje warmer dan vrijdag, maar door het windverschil zal het veel aangenamer aanvoelen.

Zondag landinwaarts meer zon

Zondag wordt het nog iets warmer met 11 graden op de Ardense toppen tot 15 graden in de Kempen. Het blijft droog en er is een afwisseling van wolkenvelden en zon. De wolkenvelden bestaan voornamelijk uit hoge bewolking waar de zon doorheen kan schijnen. Vooral in de oostelijke helft van het land kan het de hele zondag behoorlijk zonnig zijn. De wind is matig en waait uit het zuiden. 

Na het weekend loopt de temperatuur nog wat verder op met halverwege de week maxima rond 16 graden. Wel is het wisselvallig met elke dag kans op regen, maar ook droge perioden met zon. De wind zit in de zuidwesthoek en is vanaf dinsdag weer nadrukkelijk aanwezig.

 Foto: Ton Wesselius

Door: Johnny Willemsen

Reageer via Facebook