Weekverwachting: langzaam wordt het rustiger

21 februari 2022, 13:41

Weekverwachting
Storm en hoogwater aan de kust. Foto: Dominique Roels

Na de stormen Dudley, Eunice en Franklin wordt het de komende dagen geleidelijk rustiger. Wel blijft het, vooral aan de kust, soms nog steeds stevig waaien. Het weerbeeld is wel wisselend, maar vooral de woensdag springt eruit met flink wat zonneschijn. Of dat de start is van een droge periode lees je in deze weekverwachting.

We zitten in het staartje van een onstuimige periode. Op deze maandag hebben we nog te maken met storm Franklin en daardoor is het onstuimig met rukwinden van 80 tot 100 km/uur. Aan zee haalt de wind soms uit naar 110 km/uur. Er vallen buien en in de hogere delen valt daarbij ook sneeuw. Het is vanmiddag 2 tot 10 graden.

Vanavond neemt de wind in kracht af en ook de buien trekken weg. Dinsdag start met geregeld zon, maar in de middag volgt vanaf het westen terug regen. De zuidwestenwind is matig, aan zee (vrij) krachtig en het wordt 5 tot 11 graden.

Zonnige woensdag

Woensdag is het rustig weer. Daarbij schijnt de zon volop en het blijft heel de dag droog. Er waait een matige zuidwestenwind en het wordt 6 graden in de Ardennen en Hoge Venen en 11 in Vlaanderen.

Helaas is dit geen voorbode voor rustig en droog weer op donderdag en vrijdag. Op beide dagen is er naast geregeld zonneschijn ook regen mogelijk. Er staat opnieuw een vlagerige wind met donderdag rukwinden tot 90 km/uur aan zee. Boven land komen rukwinden van 60 tot 75 km/uur voor. De temperatuur loopt donderdag op naar 6 tot 10 graden, vrijdag is het met 3 tot 8 graden iets kouder. Dan is in de hogere delen van het land zelfs wat sneeuw mogelijk.

Volgens de laatste weermodellen mogen we ons opmaken voor een rustig en vrij zonnig weekend. Dat is goed nieuws wie van Carnaval houdt, want dat begint komend weekend. Hou je er niet van, dan is het ook goed weer voor een wandeling of fietstocht. Wel worden de nachten kouder en kan het in de nacht en (vroege) ochtend licht vriezen.

De details voor het weer deze week lees je in het uitgebreide weerbericht van België.

Rico Schröder

Rico Schröder

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht