Zo zonnig en warm wordt het deze week

21 maart 2022, 10:08

Weekverwachting
Zonnig voorjaarsweer. Foto: Marianne de Blauw - Ganzevles

Het is volop lente met veel zon. Dinsdag wordt de warmste dag met regionaal 20 graden. De dagen daarna komt de temperatuur geleidelijk iets lager uit. In de nachten kan het soms flink afkoelen. 

Deze namiddag is het op de meeste plaatsen zonnig. Bij een zwakke tot hooguit matige zuidenwind warmt de zon de lucht op naar 16 tot 19 graden met de hoogste maxima in de Kempen. Er ontstaan stapelwolken en mogelijk komt het in de Ardennen en in Limburg zeer lokaal tot een lichte bui.  

Dinsdag regionaal 20 graden

Morgen kan het in de namiddag op sommige plekken voor het eerst dit jaar 20 graden worden. De grootste kansen hierop zijn voor de noordelijke delen van het land, zoals Limburg, Antwerpen en delen van Oost-Vlaanderen. In West-Vlaanderen, Henegouwen en rond Brussel wordt het 18 of 19 graden en ten zuiden van Samber en Maas wordt het 15 tot 17 graden. 

Het weerbeeld is daarbij zonnig met enkele stapelwolkjes en een zwakke wind uit het zuidoosten. Op het Noordzeestrand kan een noordoostenwind opsteken die het daar kouder maakt.

Zonnige weer houdt aan

De rest van de week blijft het gunstig weer voor mensen met zonnepanelen. Woensdag wordt het net iets minder warm dan morgen met op veel plaatsen 16 tot 18 graden, lokaal 19 graden en in de hoge delen van de Ardennen 14 graden. De wind is zwak en waait uit oostelijke richtingen. 

Ook donderdag tot en met zondag blijft het droog en zonnig. De wind waait vaak uit het noordoosten en daardoor doet de temperatuur nog een heel klein stapje omlaag. Op veel plaatsen wordt het 15 tot 17 graden lokaal mogelijk nog 18 graden. Direct aan zee en in de Ardennen blijft het kwik steken op 13 of 14 graden. In de nachten koelt het af naar 0 tot 5 graden en aan de grond komt het vaak tot lichte vorst.

Johnny Willemsen

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht