Meteovista
Meteovista
  MONACO FORMULA ONE GRAND PRIX

  Zonnige perioden tijdens GP Monaco

  Aangemaakt: 21 mei 2019, 17:12 uur

  Formule 1-coureurs die graag op een nat circuit rijden krijgen zaterdag tijdens de training en de kwalificatie mogelijk een voordeeltje. Wolkenvelden trekken dan over Monaco en daarbij is kans op een bui. Kletsnatte straten door zwaar onweer worden niet verwacht. Zoals het er nu naar uitziet speelt het weer tijdens de race geen rol. Het blijft dan waarschijnlijk droog en er zijn zonnige perioden.

  De vrij trainingen van donderdag zijn een goede voorbereiding op de race van zondag. In Monaco zijn flinke zonnige perioden en het blijft droog. Met maxima van 20 graden is de temperatuur heel gematigd. Geen tropische waarden of juist bijzondere kou. Zondag kunnen de coureurs een vergelijkbaar weertype verwachten. Op het moment dat het racegeweld losbarst is het 21-22 graden. De wind speelt geen rol en is hooguit matig van kracht.

  Zaterdag wijkt het weer iets af. Donkere wolken pakken zich samen en er is kans op regen. Er wordt geen noodweer verwacht, maar een training of een kwalificatie op natte straten behoort wel tot de mogelijkheden. Verder landinwaarts kunnen in Frankrijk enkele stevige onweersbuien ontstaan, maar deze blijven Monaco waarschijnlijk bespaard. In de avond neemt de kans op neerslag af en kan de zon nog een tijdje schijnen.

  Foto: EPA

  Door: Matthijs van der Linden