Wintersport: volgende week zacht in de Alpen

22 december 2021, 14:50

Wintersport Duitsland
Wintersport in de Alpen in Oostenrijk. Foto: Jeroen Waterreus.

Vanaf de kerstdagn is het in de Alpen relatief zacht. Daarbij is het zondag en begin volgende week wisselvallig, maar richting oud en nieuw wordt het waarschijnlijk droger.

Afgelopen nacht was het zeer koud in de Alpen met regionaal zeer strenge vorst. Zo daalde het kwik in Oberstdorf naar -18,1 graden. 

Na een zonovergoten woensdag is het ook morgen droog met zonnige perioden. Op veel plaatsen komt het tot lichte dooi. Zo wordt het in Sölden morgenmiddag 4 graden. In hooggelegen wintersportoorden, zoals het Franse Val-Thorens, blijft het kwik steken rond het vriespunt. 

Zacht en veel wolken tijdens kerst

Dit kerstweekend is het vaak bewolkt en de temperatuur ligt op veel plaatsen overdag iets boven nul en ’s nachts er iets onder. Zaterdag wordt op de meeste plaatsen een droge dag. Voor zondag zijn de neerslagkansen wat groter. De grens waaronder neerslag als regen valt ligt daarbij hoog voor eind december, veelal tussen 1800 en 2000 meter.

Wisselvallige start laatste week van 2021

Voor de eerste dagen van volgende week staat meer neerslag op het programma. Waarschijnlijk wordt het daarbij in Frankrijk natter dan in de meer oostelijke regio’s. Aanvankelijk ligt de vorstgrens nog hoog, maar in het midden van de week lijkt deze grens wat te dalen richting 1000 meter. Veel pistes kunnen dan nog wat verse sneeuw krijgen.

Het vooruitzicht naar de jaarwisseling geeft grote kans op droog weer met veel zon overdag en matige tot strenge vorst in de nachten.

Foto: Jeroen Waterreus

Author Image

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Reageer via Facebook

Wintersport Duitsland-nieuws

Meer Wintersport Duitsland-nieuws next-arrow-blue

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht